Anne-Sophie Breysem, Lady Chef of the Year 2016 / België

Tussengerecht Anne-Sophie Breysem
Hoofdgerecht Anne-Sophie Breysem
Voorgerecht Anne-Sophie Breysem

Een mooiere eerste vrouwelijke kandidaat voor ReceptenvanTopchefs kon achteraf niet worden gewenst; niet alleen de eerste vrouwelijke Top Chef op RVTC, maar tevens de kersverse Lady Chef of the year in België 2016.

Ieder jaar staat een thema centraal, dat de Lady Chef ook verwerkt in haar menu. Dit jaar is dat ‘Ode aan de Oorsprong’. Anne-Sophie vertelt dat ze het belangrijk vindt om met eerlijke producten te werken, die met zorg geproduceerd zijn. Het vlees en de vis, waarmee ze in haar gerechten werkt, zijn producten die van boerderij tot bord te traceren zijn. Om deze reden stelt ze in haar eerste gerecht de Schotse zalmforel voor. Deze vis wordt op de meest natuurlijke manier gekweekt. Dit geldt ook voor haar tweede gerecht met Gressingham eend, die tijdens het kweken in vrije buitenlucht leeft, en niet onder dwang worden gevoerd. Als hoofdgerecht presenteert Anne-Sophie schitterend Welsh lamsvlees. Anne-Sophie: “Bij deze filosofie sluiten de producten van Koppert Cress en Valderrama naadloos aan.

Bovendien heeft zowel Koppert Cress als Valderrama een keur aan soorten en variëteiten, zodat er wel altijd iets te vinden is, dat aansluit bij het creatieve moment van de chef”.

‘Het mooie aan het thema vind ik ook de persoonlijke link,’ aldus de Belgische Lady Chef of the Year. ’Ik heb me bij restaurant De Kwizien in 4 jaar tijd kunnen opwerken van keukenhulp tot chef. Een leerschool die heel waardevol is gebleken, en me zo veel natuurlijke kennis heeft verschaft. Op dit moment heeft  Anne-Sophie de volgende stap in haar carrière gemaakt : “Een trotse patron cuisinier van haar restaurant Ansoler in Hasselt”.