Wereldse smaken van Verstegen Spices & Sauces

Kwaliteit begint bij de oorsprong. Daarom koopt Verstegen al sinds 1886 kruiden en specerijen in bij de oorsprong. Hier investeren we in kwaliteit, biodiversiteit en eerlijke handel. Het maalproces wordt in onze eigen fabriek in Rotterdam uitgevoerd. Hierdoor worden de etherische oliën, de smaakmakers van de kruiden en specerijen, optimaal behouden. De kwaliteit wordt zo gemonitord van plant tot klant. Op deze manier kunnen we voor u de mooiste smaken creëren.

Ieder kruid en specerij heeft zijn eigen verhaal. Het klimaat en de bodemgesteldheid is bij kruiden en specerijen net zo belangrijk als bij druiven voor wijn. Het oogsten en de pluk zijn ook erg belangrijk voor een optimale kwaliteit en aroma’s.

Verstegen Spices & Sauces

Gerookt Deens Piramidezout

Witte Muntok peper heel

Nootmuskaat van Verstegen Spices & Sauces
Nootmuskaat & Foelie
Foelie van Verstegen Spices & Sauces

Kwaliteit

Verstegen hecht veel waarde aan het leveren van kwaliteit. Een goed voorbeeld hiervan is nootmuskaat. Deze specerij groeide aanvankelijk alleen op de Molukse eilanden. De beste en lekkerste nootmuskaat komt daar nog steeds vandaan. Het is ook de enige kwaliteit die Verstegen wil gebruiken. Wat veel mensen niet weten, is dat foelie en nootmuskaat van dezelfde vrucht komen. In de kern zit de nootmuskaat, daaromheen de dop, daaroverheen de foelie en tot slot het vruchtvlees.  Voorheen werden de nootmuskaatvruchten van de grond geraapt. Door de vochtige grond kan er schimmel ontstaan in de vrucht, waardoor deze met een hittebehandeling verwerkt moet worden. Aangezien dit ten koste gaat van de etherische oliën en de smaak, heeft Verstegen samen met de boeren gekeken hoe we dit proces kunnen verbeteren. Wij betalen de boeren een hogere prijs dan de marktprijs. In ruil daarvoor worden er investeringen gedaan die de arbeidsomstandigheden verbeteren en de kwaliteit verhogen. Boeren plukken de nootmuskaatvruchten nu met de hand, scheiden meteen de nootmuskaat en foelie van het vruchtvlees en laten deze drogen. Hierdoor is er geen hittebehandeling meer nodig en blijft de kwaliteit gewaarborgd. Er zijn op deze manier veel mensen werkzaam voor Verstegen zodat er gezorgd wordt voor een goed inkomen in het dorp.

Verstegen maalt alle kruiden en specerijen in de eigen fabriek in Rotterdam. Tijdens het maalproces komen de etherische oliën vrij; die oliën zijn dé smaakmakers. Wanneer we de kruiden en specerijen in het land van herkomst gemaald worden, weten we niet zeker of dit wel op de juiste manier gebeurt. Bovendien zijn de oliën gevoelig voor de hitte en het transport naar Nederland. Vandaar dat we ervoor kiezen om alles zelf te malen in Nederland. Maar niet alleen om die reden. Als je zelf maalt kun je zien wat je maalt en weet je 100% zeker dat er ook alleen in zit wat je wilt.

Wereldse smaken

Op zoek naar de mooiste smaken reist Verstegen de hele wereld over. Zo belandden we in Peru, waar pure en authentieke ingrediënten centraal staan. In de lokale keuken wordt gebruik gemaakt van ruim 300 soorten chilies! Hier houden ze niet van ingewikkelde termen en methodes, maar gaan ze terug naar de oorsprong.

Nootmuskaat & Foelie
Nootmuskaat & Foelie van Verstegen Spices & Sauces
Nootmuskaat & Foelie