TOP CHEF ROGÉR RASSIN EN HET AMSTEL HOTEL, EEN SUCCESVOL COMBINATIE

Tussengerecht Rogér Rassin
Hoofdgerecht Rogér Rassin
Voorgerecht Rogér Rassin

Restaurant La Rive, één van de vijf Michelin restaurants in Amsterdam, is gesitueerd in het prachtige en fameuze Intercontinental Amstel Hotel, beter bekend als het Amstel Hotel.

Al bij het zien van het pand en het betreden van de rode loper voelt u zich net zo exclusief als de groten der aarde, die in de afgelopen jaren in dit hotel hebben gelogeerd. De ‘doorman’ in smoking heet u welkom, uw jas wordt aangenomen en de receptionist leidt u naar het restaurant. La Rive is een van de meest toonaangevende restaurants van Nederland met een jarenlange traditie van culinaire hoogtepunten en een ongekende gastvrijheid. Top Chef Rogér Rassin bereidt in de keuken van dit majestueuze hotel zijn fantastische delicatessen uit de Frans-Mediterrane keuken, waarbij groenten en seizoensproducten een moderne toevoeging vormen.

Maître Ronald Opten en sommelier Ted Bunnik zorgen ervoor, dat het u aan niets ontbreekt. Dat wil zeggen dat terwijl u geniet van gastronomische verrassingen van Michelin Chef Rogér, er constant op wordt toegezien of alles nog wel in orde is, of uw glas nog kan worden bijgevuld, of uw servet niet vervangen behoeft te worden en of men iets kan uithalen om plaats te maken voor de volgende gang. Kortweg gezegd, de zwarte brigade verleent in het verlengde van de opprestaties van Rogér Rassin haar service op een ongedwongen doch gepaste wijze, vaak zelfs met een ontwapend gevoel voor humor. De gasten mogen zich in deze sfeer van weldadige luxe geen moment ongemakkelijk voelen.

In bijgaand menu toont Rogér Rassin hoe hij de diverse olijfolie variëteiten van Valderrama en de cressen van Koppert Cress op een eigenzinnige wijze in zijn ‘dishes’ tot zijn recht laat komen.

PERSONALIA

Naam : Rogér Rassin
Geboren : 15-11-1969
Geboorteplaats : Maastricht
Woonplaats : Nieuw-Vennep

OPLEIDING

MAVO – Wyck te Maastricht Diploma
LBO – Consumptief te Sittard Diploma
SVH – Leerlingstelsel te Sittard Diploma
3e jaars Hotel Maastricht Golden Tulip
4e jaars Restaurant ’t Kloaske te Maastricht
5e jaars Hotel Winselerhof Restaurant Pirandello

WERKERVARING

2009 Waardering van Gault Millau – 18 punten
2008 Overstap van Restaurant Cordial* naar het fameuze Amstel Hotel te Amsterdam
2007 Bereiken van de 7e plaats in top 10 ‘Lekker’
2002 februari Verovert voor Restaurant Cordial* in Oss de eerste Michelin ster
• 10 jaar als Chef-Kok van Hotel de Weverij / Restaurant Cordial te Oss
• 2 jaar Sous-Chef Landgoed Lauswolt te Beetsterzwaag
• 3 jaar Van Demi-Chef de Partie tot Junior Sous-Chef Amstel Hotel / La Rive
• Militaire dienstplicht

High res fotomateriaal van Michelin Chef Rogér Rassin van Restaurant La Rive *