Nick Quarz verhuist van Lelystad naar Muiderberg

Nagerecht Nick Quarz
Hoofdgerecht Nick Quarz
Voorgerecht Nick Quarz

‘Coming man’ in de gastronomie: Nick Quarz

Wanneer in vroegere tijden de wind opstak en toenam tot stormkracht, dan kwam overal rond de toenmalige Suydersee de dijkbewaking in actie. Om op die momenten het benodigde materiaal binnen handbereik te hebben, stonden overal ‘dijkhuysjes’ rond de Suydersee. De markante smalle gebouwtjes vormden een opvallende verschijning. Om de herinnering levend te houden hebben Nick Quarz en zijn partner Michèle van der Linden hun restaurant, gelegen in een markant pand, de naam ’t Dijkhuysje gegeven.

Na jaren ervaring te hebben opgedaan als sous chef bij o.a. Le Cirque in Scheveningen onder Robert Kranenborg en De Librije onder Jonnie Boer zocht Nick een manier om zijn eigen stijl neer te zetten. ’t Dijkhuysje was voor hem dé mogelijkheid om zijn culinaire droom te verwezenlijken. Hij verliet samen met zijn Michèle het driesterrenrestaurant in Zwolle om aan de slag te gaan in de haven van Lelystad. Wat de natuur voortbrengt vormt Nick’s basis in de keuken. Met uitsluitend verse ingrediënten van uitstekende kwaliteit streeft hij naar verfijning in de bereiding alsmede mooie smaakcombinaties. Nick’s startpunt daarbij is de eenvoud van smaken, die in harmonie op het bord moeten samenkomen. Hij werkt graag met vis, schaal- en schelpdieren, hetgeen voor een restaurant direct aan het water een voor de hand liggende uitgangspositie is.

Patron Cuisinier Nick Quarz is hard op weg naar zijn eerste ster. Gedegen heeft hij inmiddels al wel het predicaat ‘Beste Restaurant van Flevoland’ in de Special Bite mogen verwerven. Tevens is Nick Quarz door de Gault Millau genomineerd voor de titel “Belofte van het Jaar 2013”. Zowel hij als zijn partner, maître Michèle, beschikken over de potentie om op korte termijn in de provincie Flevoland de eerste Michelin ster te laten vallen.

High res fotomateriaal van Nick Quarz van ’t Dijkhuysje Lelystad