Marcel de Leeuw van Restaurant De Kersentuin

Tussengerecht Marcel de Leeuw
Hoofdgerecht Marcel de Leeuw
Voorgerecht topchef Marcel de Leeuw

Personalia

Naam : De Leeuw
Voornamen : Marcel, Johannes, Josephus, Maria
Roepnaam : Marcel
Geboorteplaats : Tilburg, 20 augustus
Burgerlijke staat : Ongehuwd
Nationaliteit : Nederlands

Opleidingen

Gilde van Meesterkoks opleiding “Sterklas” | 1998 – 2001
SVH, te Breda 4e – 5e jaars | 1995 – 1997
SVH, te Breda 2e – 3e jaars | 1993 – 1995
VBO koken, serveren (De Westhoeve, Tilburg) | 1989 – 1993

Werkervaring

juli 2006 – heden | Chef de Cuisine Bilderberg Garden Hotel, restaurant De Kersentuin te Amsterdam
augustus 2006 | 3 weken stage gelopen Arzak, San Sebastian Spanje 3* Michelin
mei 2005 – juni | Sous-chef Bilderberg Garden Hotel De Kersentuin te Amsterdam
mei 2004 – apr 2005 | Sous-chef Hotel Restaurant Prinses Juliana, Valkenbug 1* Michelin
juli 2003 – apr 2004 | Sous-chef Hotel Restaurant Auberge Du Bonheur te Tilburg
jan 2003 – juni 2003 | Sous-chef Het Huys van Voskens te Tilburg
jan 2002 – dec 2003 | Chef Tournant Prinses Juliana Valkenburg 1* Michelin
jan 2001 – dec 2001 | Sterklasser Restaurant Prinses Juliana Valkenburg 1* Michelin
maart 2000 | 1 week stage gelopen Toine Hermsen in Maastricht 2* Michelin
jan 2000 – dec 2000 | Sterklasser Kurhaus Hotel Scheveningen
1998 – 1999 | Sterklasser Restaurant De Hovel Goirle
1997 – 1998 | Zelfstandig werkend kok Eestaurant De Hovel Goirle
1996 – 1997 | 5e jaars leerling Hotel / restaurant De Swaen Oisterwijk 1* Michelin
1995 – 1996 | 4e jaars leerling Hotel / restaurant De Swaen Oisterwijk 1* Michelin
1994 – 1995 | 3e jaars leerling Restaurant De Hovel Goirle
1993 – 1994 | 2e jaars leerling Restaurant Valentijn Tilburg
1992 – 1993 | Keukenhulp Restaurant Valentijn Tilburg

Diploma’s

• Zelfstandig werkend kok
• Gespecialiseerd Restaurantkok
• Sterklas certificaat (Gilde van Nederl. meesterkoks)
• Leermeester
• Gastronomie
• Personeelsmanagement
• Keukenmanagement
• Wijncertificaat
• Cursus Leiding geven (Bilderberg training)
• BHV (Bedrijfhulp verlener) + BHV opfris cursus

Wedstrijdervaring

2008 Winnaar Amsterdamse stadsspelen 2008
2008 Finale plaats Zilveren oester, Goes
2008 Nederlandse Finaleplaats Bocuse D’or
2007 2e plaats Moët & Chandon combinatie wedstrijd met Oosterschelde kreeft
2006 Robert ten Hoope styling prijs
2006 Zilveren Champignon gewonnen
2006 Finalist Zilveren Oester te Goes
2005 Young Rubbens Chef Award gewonnen
2005 Nationaal kampioenschap voor chef-koks gewonnen
2002 Zilveren Champignon 2002 gewonnen
2002 4e plaats en Publieksprijs (Prix D’honeur) gewonnen in Maastricht B.B.B.
2001 Zilveren garde 2001 gewonnen
2000 3e Plaats Zilveren Garde 2000
1999 2e prijs Glazenkalf, Maastricht
1998 1e prijs open Europese kampioenschappen Klagenfurt, Oostenrijk
1998 4e plaats Culinair show, Twente
1998 4e plaats B.B.B. Maastricht
1997 2e prijs Nationaal kampioenschappen, Amsterdam
1996 1e prijs Brabants kampioenschappen, Rosmalen

Referenties

• De heer R. v/d Oord, SVH meesterkok / oud eigenaar restaurant Valentijn
• De heer W. Wolfs, SVH meesterkok / oud eigenaar restaurant De Hovel, Goirle
• De heer C. Spijkers, SVH meesterkok / Oisterwijk
• De heer E. Kats, SVH meesterkok / Executive chef INTERCONTINENTAL
• PHOENICIA BEIRUT
• De heer J. de Bruijne, SVH meesterkok / Chef Kandinsky te Scheveningen
• De heer K. van Noort, Executive Chef Steigenberger Kurhaus Hotel
• De heer O. Nijenhuis, SVH Meesterkok / Chef de Cuisine Chateau St. Gerlach te Houtem
• De heer A. Brauers, SVH Meesterkok / Chef de Cuisine Kasteel ter Worm
• De heer M. v/d Kroft, SVH Meesterkok / Chef de Cuisine ’T Nonnetje Harderwijk

High res fotomateriaal van