BROERS SWAGHOVEN VAN RESTAURANT VALUAS* IN VENLO, MAAKTEN DESTIJDS ECHTE ‘TURN AROUND’

Nagerecht Eric Swaghoven
Hoofdgerecht Eric Swaghoven
Voorgerecht Erik Swaghoven

Het pand, dat meer dan 100 jaar oud is, heeft een eigentijds restaurant met een huiselijke sfeer, een geheel eigen stijl van interieur en gemoedelijke uitstraling, zodat wij onze gasten een zo prettig mogelijke eet-ervaring kunnen laten beleven.

`s Zomers is het meer dan de moeite waard om op ons terras van lunch of diner te genieten, met als bonus een waanzinnig mooi uitzicht over de Maas en het nieuwe natuurgebied, Maas Corridor. De liefde voor het horecavak kregen de broers Marcel en Eric Swaghoven van huis uit mee. Vader Swaghoven bestierde in Venlo hotel Wilhelmina en startte van daaruit in de negentiger jaren van de vorige eeuw restaurant Valuas. Vanwege ziekte kwam Valuas in 1998 in de handen van zijn beide zonen. Marcel begon in de keuken en Eric in de bediening. Al snel bleek echter, dat de rollen moesten worden omgekeerd: Een onvervalste ‘Turn Around’ was het gevolg. Eric Swaghoven hierover: “Ik ben in de keuken nu helemaal op mijn plek, de keuken is mijn domein geworden”. Marcel Swaghoven over hetzelfde onderwerp: “Ik zou er niet meer aan moeten denken nog in de keuken te staan”.
Het grote voordeel van samenwerken met familie is volgens de Swaghovens, dat er oren en ogen in het hele bedrijf zijn. Marcel Swaghoven: “Ik vertrouw mijn broer honderd procent” Eric Swaghoven: “Je weet dat de basis tussen ons goed is.” Ook in hun vrije tijd zien ze elkaar. En praten dan veelvuldig over het horecavak, dat ze in hún elf jaar flink hebben zien veranderen. “In onze begintijd was het gangbaar, dat gasten hun lunch pas tegen de avond beëindigden. Nu moet alles stukken sneller”, aldus Eric Swaghoven. En verder: “Ik zie mijn vak niet als werk. Het is mijn passie. Feitelijk een levenswijze!”
ReceptenvanTopchefs toont met gepaste trots enige gerechten van deze Limburgse Top Chef.

High res fotomateriaal van Eric Swaghoven van restaurant Valuas *