Eerst leerling-kok, later patron cuisinier

Topchef Sander Spruijt begon ooit als leerling-kok bij Restaurant De Burgemeester in Linschoten en werd later Patron Cuisinier van dit vermaarde Michelin restaurant, gevestigd in het voormalige raadhuis.

Sander is geboren en getogen in Montfoort. Na zijn periode als leerling heeft Sander zich als kok verder ontwikkeld in de keukens van o.a. De Nederlanden* in Vreeland en Le Ciel Bleu** in het Okura Hotel te Amsterdam. Na deze leerzame periode keerde hij terug bij als zelfstandig werkend bij De Burgemeester en werkte zich vervolgens op tot souschef. Toen De Burgemeester in 2010 de Michelin ster kreeg toegekend, was hij de tweede man in de keuken. Vanaf augustus 2013 bestiert hij zelf de keuken van dit restaurant.

Smaak

Sander kookt met een focus op smaak en verse topproducten, zoveel mogelijk van het seizoen. En dat kun je proeven. Verfijnde smaakcombinaties, op topniveau, maar ook weer opvallend in hun eenvoud. Zijn culinaire creaties worden op een meer dan vanzelfsprekende wijze ‘in de zaal’ ondersteund door zijn Gastvrouw Anne Hövels met haar zwarte brigade.

Genieten

Midden in het Groene Hart openden zij hun droomrestaurant, waar beiden iedere dag de uitdaging aangaan om elke gast een waanzinnige middag of avond te laten beleven. Sander en zijn team willen de gasten graag verwennen met de gastronomische mogelijkheden, die door de internationale keukens worden geboden. Anne Hövels wil met haar team de sfeer bieden om dit verwennen optimaal te laten plaats vinden.

High res fotomateriaal van Sander Spruijt restaurant de Burgemeester*