Minder regeltjes, meer beleving. Voormalig Michelinchef Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot ontdoen highend lunch en diner van onnodige etiquette om ruimte te maken voor spektakel in hun droomrestaurant. Amsterdams eerste no-table restaurant.

Topchef Richard Oostenbrugge voorgerecht

Richard van Oostenbrugge leert het vak in Zwitserland. Thomas Groot vooral in Amsterdam, Parijs en Hong Kong. Hun paden kruisen in 2008 bij de culinaire talentenfabriek: Restaurant Envy. In 2010 starten de Chef en Souschef samen bij Bord’Eau om binnen een periode van slechts drie jaar een tweesterrenbeoordeling van Michelin in de wacht te slepen.

Zelf vat het duo hun carrière samen als: “Wij rolden hierin, zagen kansen, en werkten keihard. Zo werden wij naast collega’s ook zakenpartners, en vrienden. Als ze bijna 10 jaar samenwerken, in september 2017, kondigen de chefs aan restaurant Bord’Eau** te verlaten om hun culinaire droom uit te laten komen en als gelijken de keuken binnen te stappen.

Die droom is: 212.

Op ReceptenvanTopchefs kunt u een fantastisch voorgerechtje van Oester ervaren, bereid door Richard en een schitterend hoofdgerecht van Kamperlam, van de hand van Thomas.

High res fotomateriaal van Richard van Oostenbrugge