PATRON CUISINIER JOS GROOTSCHOLTEN EN GASTVROUW SHARON TETTERO STELLEN OP RECEPTENVANTOPCHEFS AAN U VOOR:

Jos Grootscholten hoofdgerecht
Jos Grootscholten tussengerecht
Jos Grootscholten voorgerecht

Culinaire liefhebbers, wij zijn Jos Grootscholten en Sharon Tettero, een jong stel dat woensdag 14 juli 2010 de deuren heeft geopend van Restaurant Perceel in het Oude Raadhuis van Capelle aan den IJssel.

Perceel verwijst naar de grond waar Jos graag met zijn handen in zit. “Een perceel zie ik als een leeg stuk grond waar je zelf invulling aan kunt geven.” De door Jos zelfgekweekte eetbare bloemen en kruiden zult u terugvinden in de gerechten bij Perceel.

Wij hebben in het verleden al in binnen- en buitenland unieke ervaringen mogen opdoen, we hebben stage gelopen bij Restaurant Noma in Kopenhagen. Tevens hebben we een onvergetelijke tijd gehad in San Sebastian in het met 3-sterren bekroonde restaurant van Martin Berasategui. Maar ook in Nederland hebben we in mooie zaken mogen werken als; Restaurant Beluga (Maastricht), Restaurant Vermeer  (Amsterdam), Amstel hotel (Amsterdam), Restaurant Calla’s (Den Haag).

We kijken terug op een geweldige start, er is veel gebeurd, we zijn 16 maanden na de opening van ons restaurant bekroond met een Michelinster, Jos is uitgeroepen tot Belofte van het Jaar door de Gault Millau en we zijn uitgeroepen tot Capelse Ondernemer van het Jaar.

Het lijkt wel een droom, maar het is werkelijkheid en we beseffen maar al te goed dat we dit iedere dag moeten blijven waarmaken en dit doen we met ons jonge team, wat nog vol passie, dromen en ambitie zit. We willen de gast verrassen met onverwachte smaakcombinaties en een gastvrije service.

Tenslotte:

In augustus 2018 heropenden wij ons totaal gerenoveerde restaurant en realiseerden een fantastische tweede start van Restaurant Perceel.

High res fotomateriaal van Jos Grootscholten