GASTEN VAN TOP CHEF ROLAND VELDHUIJZEN WANEN ZICH BIJ TANTE KOOSJE* IN ZUID-FRANKRIJK

Tussengerecht Roland Veldhuijzen
Hoofdgerecht Roland Veldhuijzen
Voorgerecht Roland Veldhuijzen

EEN BIJZONDER RESTAURANT MET EEN BIJZONDERE NAAM

In het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht, in de schaduw van de Hervormde kerk, aan het Anton Pieck-achtige pleintje met geknotte bomen ligt een bijzonder restaurant met een bijzondere naam: Tante Koosje*. Vandaag de dag is Tante Koosje razend populair door de nostalgische sfeer, de uitstekende keuken en de vriendelijke prijzen. ‘s Zomers waant men zich in Zuid-Frankrijk op het sfeervolle en bebloemde terras aan de voet van de 700 jaar oude kerk. Deze feeërieke sfeer is niet de enige charme van dit Michelin restaurant, dat in Nederland uniek in haar soort mag worden genoemd. Hier schemert tevens het gevoel voor de gastronomie, begeleid door een van de mooiste en meest uitgebreide wijnkaarten van Nederland. Kortom, voor een nostalgische en culinaire ervaring heeft Top Chef Roland Veldhuijzen alle ingrediënten in huis. Roland kookt de traditioneel Franse keuken, echter als resultaat van zijn eigen inzichten voorziet hij zijn gerechten van een persoonlijke, ongeëvenaarde “twist”. Een ervaring die men moet hebben meegemaakt en niet gauw zal vergeten!

ONZE CHEF ROLAND VELDHUIJZEN

Deze nuchtere Fries is op 14 juli 1964 geboren te Heerenveen. Al snel bleek zijn liefde voor het koken; zijn vader was leraar als banketbakker en ook zijn oudere broer maakte carrière in de horeca.
Na de koksopleiding succesvol doorlopen te hebben en o.a.
werkervaring opgedaan te hebben bij gerenommeerde bedrijven
als ‘De Wanne’ in Ootmarsum en ‘Het Jagertje’ in Langweer.
Hierna verliet hij Friesland om nog meer ervaring op te doen. Hij ging onder Lucas Rive werken bij ‘De Bokkedoorns’ te Overveen. Na 6 jaar ging hij onder André van Doorn werken bij de ‘Hoefslag’ te Bosch en Duin. Na twee jaar ‘Hoefslag’ kwam hij terug als sous-chef van ‘De Bokkedoorns’. In 2003 kwam de positie vrij als chef-kok bij ‘Chapeau’ te Haarlem. Al snel bleek zijn uitzonderlijk talent want Michelin bekroonde hem in zijn eerste jaar al met een ster. Na drie jaar lang met succes gewerkt te hebben in Bloemendaal kwam er een nieuwe uitdaging vrij in Loenen aan de Vecht, namelijk Tante Koosje. Een begrip in de gastronomie.

Bij zijn eerste kennismaking was hij meteen verliefd op het prachtige bedrijf. Hier kan hij zich helemaal uitleven als chef-kok. Zijn passie en liefde voor het vak blijkt wel uit zijn indrukwekkende menukaart met enkele signature gerechten van hem, wat dacht u van ‘gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever’ of ‘op de graat
gebakken tarbotfilet’. Zijn stijl is puur; klassiek met moderne tinten. Sauzen vindt hij een zeer belangrijk onderdeel: “een saus moet altijd gemaakt worden van de botten of graten van het product dat ik serveer”. Ook is hij zich zeer bewust van de seizoenen van de producten.

Roland Veldhuijzen is sinds april 2006 werkzaam als chef-kok bij Tante Koosje en is al 7 jaar lang chef van een
Michelinster bedrijf. Genoeg redenen dus voor u om eens als gast te komen proeven in het pittoreske Loenen aan de Vecht.

High res fotomateriaal van Roland Veldhuijzen van Tante Koosje *