Jarenlang enige restaurant in Nederland met twee SVH Meesterkoks

Tussengerecht René Tichelaar
Hoofdgerecht René Tichelaar
Voorgerecht René Tichelaar

Sinds mei 2013 heeft De Gieser Wildeman in Noordeloos een unieke status. De keuken van dit sterrenrestaurant herbergt maar liefst twee chefs met de titel ‘Meesterkok’. Naast Patron Cuisinier en Meesterkok René Tichelaar heeft ook zijn chef, Niels van den Berg, deze prestigieuze titel op zijn naam mogen schrijven. In het verleden mochten alleen Parkheuvel en De Librije zo een unieke situatie enige tijd ervaren.

De titel SVH Meesterkok is voor een chefkok de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca. Per jaar behaalt slechts een enkeling deze felbegeerde titel. Ook de gasten van restaurant De Gieser Wildeman genieten mee met de feestelijkheden. Vanaf 28 mei 2013, de dag van de inauguratie, wordt er het ‘Meesterlijk Alliance Menu’ geserveerd.

De Gieser Wildeman, culinair genieten in de landelijke rust van de Alblasserwaard. Weg van de drukte en toch heel centraal gelegen, bij een kruispunt van wegen van west naar oost en van noord naar zuid. In dit gerenommeerde restaurant van Meesterkok René Tichelaar en, alwéér een ‘Meestertitel’, Wijnmeester Danny Dwarswaard wordt de gast op het hoogst denkbare gastronomische niveau verrast.

Als het weer een beetje meezit, is het schitterende parkachtige terras aan het water misschien wel een van de mooiste plekjes van de provincie Utrecht. Indien de weergoden ons minder goed gezind zijn, wacht binnen een door de spectaculaire inrichting, unieke ambiance, waarbij de uitspraak. “Luxe en modern meets klassiek” naadloos past bij het oude boerenpand, zonder dat de ene categorie de andere enig geweld aandoet.

René Tichelaar is een begeesterd ‘no-nonsens’ chef. Een van zijn gevleugelde uitspraken: “Ik wil dat het eten op het bord ten allen tijde herkenbaar blijft, kip blijft kip, vis moet vis blijven en rundvlees blijft rundvlees”. Binnen dit door Tichelaar zelf aangegeven, aansprekende kader, gaat René wel heel ver in het creëren van bijzondere bereidingen met buitengewoon smakelijke gerechten als gevolg. Op www.receptenvantopchefs.nl showt René Tichelaar in drie fraai opgenomen kookfilms gepassioneerd zijn vaardigheden maar al te graag aan culinair Nederland.

High res fotomateriaal van Rene Tichelaar van restaurant De Gieser Wildeman *