Michelin chef & Meesterkok Raymond Prinsen vond Restaurant ‘De Stenen Tafel’ opnieuw uit

Tussengerecht Raymond Prinsen
Hoofdgerecht Raymond Prinsen
Voorgerecht Raymond Prinsen

Per 14 september 2012 heropende voormalig sterrenrestaurant De Stenen Tafel in Borculo opnieuw zijn deuren. In april 2011 besloot Patron Cuisinier Raymond Prinsen te stoppen met De Stenen Tafel. Een jaar later bleek het bloed te kruipen waar het niet kon gaan, hetgeen resulteerde in een heropening van ‘De Stenen Tafel’ onder de toevoeging van de kwalificatie 2.0.

Na zijn studie deed Prinsen veel ervaring op bij kopstukken als Jannis Brevet en Cas Spijkers. Raymond Prinsen legde met succes de SVH Meesterproef af. Zijn inauguratie als Meesterkok, het hoogst haalbare diploma in de Nederlandse gastronomie, vond plaats in 2004. Tijdens de voorgaande editie van De Stenen Tafel behaalde Raymond Prinsen in 1999 een Michelinster, die hij tot de sluitingsdatum in 2011 jaarlijks terugkerend in zijn armen mocht sluiten. Raymond ziet de Michelin ster nog altijd als de ultieme bekroning op het werk waar je mee bezig bent.

In mei 2013 bereikte Raymond opnieuw een mijlpaal, maar nu met zijn bistro De Olliemölle. Een tweede plaats in de landelijke competitie van het vakblad Misset: Het mooiste terras van Nederland.

Prinsen stelt, dat zijn grote passie, de klassieke keuken blijft, omdat het authentieke traditionele koken van zichzelf heel veel goeds in zich herbergt. Met dit verschil, dat hij wel eigentijdse tendensen inbrengt, om de natuurlijke zwaarte van deze gerechten vanuit zijn persoonlijke gezichtshoek lichter en luchtiger te bereiden. Raymond ziet het als zijn belangrijkste taak om dagelijks ‘echt lekker eten’ voor zijn gasten te bereiden. Inmiddels kookt Raymond Prinsen met veel succes bij Boutique Hotel & Brasserie De Heerlyckheid in Bredevoort. Raymond laat op ReceptenvanTopchefs zien met hoeveel professionaliteit en passie het mooie vak van kok door hem wordt beleefd.

High res fotomateriaal van Raymond Prinsen van restaurant De Stenen Tafel