VOOR TOP CHEF PAUL VAN STAVEREN, RESTAURANT SONOY* GELDT ‘THE SKY THE LIMIT’

Tussengerecht Paul van Staveren
Hoofdgerecht Paul van Staveren
Voorgerecht Paul van Staveren

Kilometers ver is de Watertoren van Emmeloord vanaf de A6 reeds zichtbaar. Op de bovenste verdieping heeft Patron Cuisinier Paul van Staveren ‘zijn’ restaurant Sonoy gevestigd. Restaurant Sonoy* is modern maar wel warm ingericht en staat voor het spreekwoordelijke genieten, maar dan wel op ‘hemelse’ hoogte.

Paul verhuisde in 2009 zijn Michelin restaurant ‘De Hof van Sonoy’ in het ludieke plaatsje Blokzijl naar de Poldertoren in het voormalige IJsselmeer. Sonoy is het enige restaurant in de Flevopolder met een ster. Paul werkt graag met producten uit ‘zijn’ polder. Daarbij schuwt hij geenszins de innovatieve keuken. Zijn gerechten zijn zoals de inrichting van zijn keuken en restaurant, modern, strak, maar wel met een frivole kwinkslag. Vriend en vijand is het erover eens, dat deze Top Chef op 40 meter hoogte ‘de sterren van de hemel kookt’.

Daarentegen merkt Paul bescheiden op: `Je zult elke dag weer je best moeten doen en je moeten bewijzen. Ik probeer mezelf steeds te verbeteren. Een betere presentatie, gerechten met meer diepgang, gecombineerd met een Hemelse frisheid”.

In bijgaande receptuur kookt Paul van Staveren met de diverse soorten olijfolie van Valderrama en gebruikt hij andere variëteiten van Koppert Cress.

High res fotomateriaal van Paul van Staveren van Restaurant Sonoy *