Topchef Martin Kruithof al bijna 25 jaar aan het stuur van Restaurant De Lindenhof** in Giethoorn.

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Maar Patron-Cuisinier Martin Kruithof telt ook internationaal mee. Dat bewijzen de twee Michelinsterren die een kroon op zijn creatieve talent betekenen.

Dat zijn naam als Topkok stevig verankerd is, betekent echter niet dat hij op zijn lauweren kan rusten. Integendeel. Kruithof is altijd op zoek naar nieuwe smaaksensaties en tongstrelende combinaties die bovendien een lust zijn voor het oog. En hij vindt ze steeds weer opnieuw.

Loopbaan
De Chef-kok/Patron-Cuisinier, Martin Kruithof, werkte eerder als kok in het Duitse driesterrenrestaurant Im Schiffchen in Düsseldorf. In 1994 opende Martin zijn Lindenhof in het Venetië van het Noorden en in 1996 viel de eerste Michelinster. In 2005 kreeg het restaurant de tweede Michelinster toegekend. De Gault Millau kent De Lindenhof sinds 2011, zeer gelijkmatig, 18 van de 20 punten toe. Zijn keuken serveert streekgerechten en gerechten uit de Franse en internationale keukens.

Gastvrijheid en genieten
Samen met zijn vrouw Marjan de Jonge en hun team zorgt Martin ervoor, dat iedere gast verwend wordt. Ze doen dat door de karakteristieke sfeer in het restaurant zorgvuldig te bewaren, een prachtige wijnkaart te handhaven en vooral door gerechten te serveren die opwekken tot zintuiglijke verrukkingen. Door de persoonlijke aanpak en de kleinschaligheid voelt iedereen zich in De Lindenhof meteen thuis.

Ambitie
Martin en Marjan hebben één duidelijke ambitie: gasten in een huiselijke omgeving zoveel mogelijk te laten genieten van de heerlijke gerechten.
Om die reden krijgen gasten van de Lindenhof het overweldigende gevoel nergens anders zó welkom te zijn.

High res fotomateriaal van Martin Kruithof restaurant de Lindenhof**