BIJ MARCEL VAN ZOMEREN, VAN RESTAURANT IN DEN RUSTWAT, DRAAIT ALLES OM PASSIE!

Tussengerecht Marcel van Zomeren
Hoofdgerecht Marcel van Zomeren
Voorgerecht Marcel van Zomeren

Restaurant ‘In Den Rustwat’ te Rotterdam is een plek waar alles in het werk wordt gesteld voor een optimale gastronomische beleving van de gasten.

In Den Rustwat, een schitterende monumentale oase middenin in de hectiek van de bruisende havenstad Rotterdam, beleeft in april zijn 12,5 jarig bestaan. Hier voelt men zich thuis vanaf de parkeerplaats. Deze Patron-cuisinier is de vlees geworden vorm van de emotie ‘passie’. Met deze passie begeesterde hij zijn medewerkers en heeft hij In Den Rustwat gebracht op het hoge niveau van dit moment.

Patron-cuisinier Marcel van Zomeren: “Passie is een voorwaarde voor iedere echte gastronomische beleving. Alles moet kloppen, punt! Dat bereik je niet door alleen gebruik te maken van de beste producten die op de markt voorhanden zijn of het mooiste bestek op tafel te leggen. Uiteindelijk ligt passie in het verlengde van alles, je proeft hét in alles”.

Marcel eindigt met een van zijn slogans: “Liefde en tijd zijn mijn duurste ingrediënten!”.

Wij wensen de familie van Zomeren en hun medewerkers de komende 12,5 jaar wederom veel succes. In bijgaande receptuur toont Marcel van Zomeren ons waartoe passie kan leiden. Hij heeft zich daarbij laten inspireren door de diverse olijfolie soorten van Valderrama en een selectie van de micro vegetables van Koppert Cress.

Personalia

Naam : Marcel van Zomeren
Geboortedatum : 12-10-1963
Geboorteplaats : Zeist

Opleiding

Mavo doorlopen. Hierna 1 jaar MHS waar hij het koken ontdekte en naar de koksopleiding van de Francois Vattel school gegaan, wat hij versneld doorlopen heeft.

Stages

• Seinpost* te Scheveningen
• Sir Anthony van Dijck* te Antwerpen
• Kersentuin te Amsterdam
• Gravache d’Or** te Brussel

Werkervaring

• Prinsenkelder te Delft
• Gemeste schaap te Den Haag
• Pieds dans l’Eau te Den Haag
• Kurhaus te Scheveningen
• Hathor te Den Haag
• Meerpaal te Landsmeer

Sinds 1988 werkzaam bij restaurant IDRW In Den Rustwat te Rotterdam waar hij direct begon als chef-kok. Er was eigenlijk al direct sprake van overname van het restaurant. Marcel kreeg de vrije hand in de keuken en heeft in die periode de keuken van IDRW naar een beduidend hoger niveau getild. Een bezigheid die Marcel tot op de dag van vandaag in de praktijk brengt. In 1997 hebben Marcel en zijn vrouw Maaske IDRW overgenomen. Ze werken met een ambitieus team en zijn elke dag bezig met de mooiste producten en wijnen. Gastvrijheid en vriendelijkheid staan hoog in hun vaandel.

High res fotomateriaal van Marcel van Zomeren van Restaurant In Den Rustwat*