LARS VAN GALEN, MICHELIN CHEF, MEESTERKOK, WINNAAR VAN DE GOUDEN KOKSMUTS, PRIX TAITTINGER BENELUX, PRIX TAITTINGER CULINAIRE INTERNATINAL IN PARIJS, ENZ.

Tussengerecht Lars van Galen
Hoofdgerecht Lars van Galen
Voorgerecht Lars van Galen

Het gebeurde allemaal in 2011, hét jaar, waarin de doorbraak van de jonge getalenteerde Lars razendsnel gestalte kreeg. Hij bemachtigde in dat jaar de befaamde Nederlandse ‘Gouden Koksmuts’, behaalde de eerste plaats tijdens de Prix Taittinger Benelux en werd een maand later gehuldigd als winnaar in Parijs van de prestigieuze Prix Taittinger Culinaire International. Een dag na zijn overwinning in Parijs viel de Michelinster voor Lars, als Chef de Cuisine in restaurant De Bloemenbeek in Lutte. Een unieke reeks van prestaties, die niet iedereen hem nadoet.

Loopbaan:

Meteen toen Lars voor het koksvak koos, wist hij dat hij het hoogste in dit vak wilde behalen. Via een reeks leerbedrijven, met illustere leermeesters als Hans Snijders, René Brienen, Pierre Wynants en Jonnie Boer kwam hij in dienst van Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in De Lutte, waar hij vijf jaar als Chef de Cuisine werkte. Samen met oud-collega Richard van den Hoeven nam hij in 2012 de exploitatie over van het bijna honderdjarige Tuindorphotel & Restaurant ‘t Lansink. Op 29 september 2014 werd Lars van Galen, officieel geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Tijdens de feestelijke bijeenkomst reikte oud-profvoetballer en voetbalanalyticus Jan van Halst hem de officiële versierselen uit. Lars scoorde opnieuw, maar nu voor zijn eigen ’t Lansink, in 2014 een Michelinster.

Restaurant ’t Lansink:

Warmte en karakter sieren dit huis uit 1900, in het hart van het historische Tuindorp. De gasten worden hier verwend met een Frans-Nederlands georiënteerde kaart, die veel internationale, hedendaagse accenten bevat. De chef kookt met oog voor detail, zonder de samenhang van het gerecht te verwaarlozen. Alle smaken vloeien op een natuurlijke wijze in elkaar over.

Opleiden nieuw talent:

Lars heeft het opleiden van jonge, enthousiaste mensen hoog in het vaandel staan, zowel in zijn eigen bedrijf als in samenwerking met diverse opleidingsinstituten.

Geniet van zijn mooie creaties op RVTC.

High res fotomateriaal van Lars van Galen van restaurant`t Lansink *