Ons geheim: alles uit de kast halen om het de gast zo goed mogelijk naar de zin te maken

Hoofdgerecht Karl van Baggem
Voorgerecht Karl van Baggem

Een ster verdienen is een ster koesteren voor Karl van Baggem en daar plukt zijn gewaardeerde gast de aangename vruchten van.

Karl tovert met veel kennis van zaken, creativiteit en liefde voor zijn vak samen met zijn brigade de meest verrassende en originele gerechten op tafel. De Hoefslag is geen restaurant maar een culinaire tempel met een zeer rijke historie. Bijna alle grote Nederlandse chefs hebben hier hun voetafdrukken staan. Van gastronomische legende Gerard Fagel tot Wulf Engel, André van Doorn en vele, vele anderen.

Hier werd en wordt, op dit moment gelukkig opnieuw, culinaire geschiedenis geschreven. Een tuin met de uitstraling van een park. Hieraan grenst de sfeervolle serre, waar de gasten het gevoel krijgen zich in de ambiance van een Frans Chateau aan de Loire te bevinden. Ruisende bomen en kwetterende vogels vervolmaken dit totaalbeeld.

In 2012 veroverde Karl van Baggem terecht plaats 22 in de ‘Lekker’ en werd De Hoefslag uitgeroepen tot het beste restaurant van de provincie Utrecht. Onlangs startte Karl van Baggem een tweede top restaurant in zijn ‘oude’ plaats Maarssen. In het nieuwgebouwde Vechtdorpje OpBuuren, direct aan de Vecht gelegen, bevindt zich zijn nieuwe culinaire parel: Restaurant OpBuuren. Een combinatie van ‘chic & stoer’ en is per boot bereikbaar.

Recepten van Topchefs is blij met de gefilmde signatuurgerechten van deze Michelin Chef.

High res fotomateriaal van Karl van Baggem van Restaurant De Hoefslag *