JILT CAZEMIER: ‘VAN FOTOLASSER TOT TOP CHEF MET EEN MICHELINSTER’

Tussengerecht Jilt Cazemier
Hoofdgerecht Jilt Cazemier
Voorgerecht Jilt Cazemier

Deze Top Chef is het prototype van een ‘self-made’ man.

In 1989 gestopt als fotolasser bij Netam-Freuhauf heeft Jilt zichzelf de Franse kookkunst tot in het fijnste detail eigen gemaakt. Echter wel met een eigen persoonlijke inbreng. Bij Jilt draait alles om smaak, originaliteit & beleving. Desgevraagd stelt Jilt: “Ik kook de klassieke Franse keuken, maar wel gestoken in een eigentijds creatief en modern jasje”. Hier past de uitdrukking: ‘Voorwaar een prestatie’. Zijn fantastische amuse bombardement is slechts één van de zintuiglijke wapens die Jilt inzet.

Sinds de overname in 1998 zien Jilt & Froukje Cazemier hun streven, om van hun restaurant een plek te maken waar het genieten voorop staat, iedere dag nog steeds als een uitdaging. In dit eigentijdse en sfeervolle restaurant, gesitueerd in een oude verbouwde Saksische boerderij (1719) midden in Zuidlaren, kunnen zij hun culinaire droom verder vorm geven. Op het terras van restaurant De Vlindertuin* tussen de eeuwenoude eikenbomen is het ‘s zomers met een aperitief uiterst aangenaam vertoeven tussen de vlinderstruiken en de lavendel.

De gerechten, de wijnen & de sfeer zorgen voor een totale beleving. Zowel achter de schermen als ervoor wordt niets nagelaten om de gast een fantastische avond te bezorgen. Een ijkpunt in noordelijk Nederland.

Naam : Cazemier
Voornaam : Jilt
Geboortedatum : 4 juli 1966

Werkervaring

1-11-1998 – Heden Restaurant De Vlindertuin
Patron Cuisinier

1989 – 1998 Restaurant H Balk
Bedieningsmedewerker

1984 – 1989 Netam-Freuhauf
Fotolasser

Uit deze CV blijkt zonneklaar dat Jilt Cazemier het prototype is van een ‘self-made’ man. Geheel op eigen kracht ontwikkelde hij zich tot een unieke Top Chef.

High res fotomateriaal van Jilt Cazemier van restaurant De Vlindertuin *