Topchef Jarno Eggen, door Gault Millau uitgeroepen tot ‘Chef van het Jaar 2018’ nu te bewonderen op ReceptenvanTopchefs

Gault Millau: “Chef Jarno Eggen kookt in Drenthe gedurfder dan ooit”. Door steeds een stapje verder te gaan heeft hij zijn gasten tijd gegund om mee te groeien met zijn keuken. Elk gerecht is een bewijs van zijn hoge kookkunst: heel persoonlijk, en tegelijk heel herkenbaar.

Jarno Eggen is nu definitief doorgedrongen tot de top van de Nederlandse gastronomie.’ Het oordeel van GaultMillau 2018 over de SVH Meesterkok uit Zuidwolde gaat verder dan ‘gedurfder dan ooit’. ‘Jan Sebastiaan van Lissum op het Gault Millau podium in Utrecht: “Verhalen over perfectie en beleving krijgen we terug van onze inspecteurs. Een spannende keuken. Het lukte deze chef zijn keukenteam al die jaren bij elkaar te houden. Hij is een grote persoonlijkheid geworden, die inmiddels landelijke bekendheid geniet”.

SVH Meesterkok
De examen commissie oordeelde destijds als volgt: “De keuken van Eggen is een frisse, eigentijdse keuken met respect voor producten en als inspiratie ‘de boerderij”. Het restaurant ligt dan ook in een mooie, landelijke omgeving. Eggen werd geroemd om het gebruik van de zogenaamde incourante delen. ”Het is het bewijs dat je niet alleen met dure producten een mooie keuken kunt neerzetten”, aldus de commissie. “Alles heeft een functie en is doordacht en weloverwogen, daarnaast worden zijn gerechten perfect uitgevoerd”

Loopbaan
Eggen werkte onder meer bij Restaurant Patrick Guilbaud ** in Dublin, Restaurant Adema in Aalden, Restaurant De Stenen Tafel * in Borculo en Restaurant de Lindenhof in Giethoorn **. In 2009 namen Jarno Eggen en sommelier Cindy Borger Restaurant De Groene Lantaarn over. Zij hadden al acht jaar samengewerkt in De Lindenhof. Topchef Eggen behaalde een groot aantal internationale prijzen, waarbij de winst tijdens het wereldkampioenschap in Copa Jerez in Spanje zeker niet onvermeld mag blijven.

High res fotomateriaal van Jarno Eggen restaurand de Groene Lantaarn