Een uitgesproken No-Nonsens Topchef

Tussengerecht Hans de Bont
Hoofdgerecht Hans de Bont
Voorgerecht Hans de Bont

“Nooit meer de terreur van de Michelin ster!”, verzuchtten Hans en Anjo de Bont toen ze zeventien jaar geleden hun werkgever verlieten en met hun eigen restaurant De Moerbei van start gingen.

Kwaliteit verloochend zich echter niet en hun restaurant met specifiek uitgekiende gerechten en perfecte service werd opgemerkt door de inspecteurs van de Michelin gids. Met als eindresultaat, dat vanaf 2008 de Michelin ster boven hun geesteskindje prijkt. Patron Cuisinier Hans de Bont is gedurende de afgelopen zeventien jaren een ‘recht toe, recht aan’ no-nonsense chef gebleken.

Restaurant De Moerbei is gevestigd in een oude boerenhoeve in het centrum van het pittoreske Warmond, een klein plaatsje boven Leiden, dichtbij de Kager plassen. De inrichting van het restaurant is warm, modern, met aandacht voor het klassieke detail. Met mooi weer is het een hele belevenis om op het schitterende terras van de rustige omgeving te genieten. Hans de Bont kookt in de basis Frans, maar laat zich ook met name inspireren door Aziatische invloeden en gaat nieuwe gastronomische ontwikkelingen niet uit de weg. Hij werkt in een heel hoog tempo, hetgeen de regisseur van ‘Recepten van Topchefs’ verleidde tot de uitspraak, dat Hans met zijn manier van werken minimaal twee man in de keuken uitspaart. Dit neemt niet weg, dat zijn gerechten een hoge graad van originaliteit en verfijning kenmerken, hetgeen resulteert in een schitterende ‘mondbeleving’ bij zijn gasten. En tevens voor menig professioneel en hobby kok een fantastische uitdaging zal gaan vormen.

Hans de Bont sluit af met de uitspraak dat hij drie kernwaarden heeft, die hij altijd hoog in het vaandel zal blijven dragen: “goed gastheerschap, perfecte kwaliteit en heerlijke gezelligheid”. Recepten van Topchefs gaat ervan uit dat u veel plezier aan receptuur van Hans de Bont zal beleven.

High res fotomateriaal van Hans de Bont van De Moerbei *