Hans de Bont van De Moerbei* | Warmond

Cannelloni van Granny Smith appel, hamachi tonijn, eendenlever, soyasaus en sesam

Ingrediënten 4 personen

200 g hamachi plakjes
¼ stuk wit van prei
¼ stuk winterwortel
¼ stuk rettich
4 eetlepels sesamolie
1 fijngesneden sjalot
4 eetlepels Kikkoman soyasaus
4 eetlepels Arbequina olijfolie van Valderrama (smaak: groene appeltjes, net gemaaid gras, limoen, mango en banaan)
2 stuks Granny Smith appels
8 plakjes eendenlever
peper
zout
basilicum bloesem
bladselderij dragon
komkommer bloesem
bieslook
Apple Blossom van Koppert Cress (smaak: friszuur, groene appels)
Syrha Leaves van Koppert Cress (smaak: milde friszure smaak)

Werkwijze:

Fileer de hamachi (of vraag uw visboer), snijd een zijde doormidden en verwijder de zijgraat.
Snijd flinterdunne plakjes van de filet.
Leg de plakjes dakpansgewijs tot een vierkant van 15 cm op folie.
Snijd de prei, winterwortel en rettich mooi julienne en blancheer deze groenten.
Fruit de sjalot in de sesamolie en verwarm de groenten mee. Voeg Kikkoman soyasaus en Arbequina olijfolie toe.
Op smaak brengen met peper en zout.
Schil een Granny Smith tot aan het klokhuis, zodat je één lang en overal even breed lint verkrijgt.
Leg het lint in vier lagen op elkaar, verwijder de schil aan de zijkanten en snijd plakken van 15 cm.
Leg deze plakken dakpansgewijs tot een vierkant van 15 cm op folie.
Snijd de eendenlever in plakjes en maak eenzelfde vierkant op de Granny Smith.
Bestrooien met zout en peper.
Leg het vierkant van de hamachi op de eendenlever en breng op smaak met zout en peper.
Laat de groenten licht uitlekken en leg deze op de Granny Smith, eendenlever en hamachi plak.
Rol dit geheel in met behulp van folie en snijd de zijkanten strak af.

Afwerking:

Snijd, de rol die nog in de folie zit, in vier delen uit en verwijder het folie.
Dresseer deze delen op het bord en garneer met de basilicum bloesem, bladselderij, dragon, komkommer bloesem en de bieslook.
Maak het geheel af met de Apple Blossom en de Syrha Leaves.