Gert Blom draagt restaurant Amarone* over aan Jan van Dobben en zijn vrouw Yoshiko Takayama

Amarone opende in 2006 en is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Ex Patron Cuisinier  Gert Blom: “Het was tijd om Amarone los te laten, hoewel dat sneller is gegaan dan ik van tevoren had bedacht. Ik kreeg steeds vaker aanvragen voor bijzondere culinaire evenementen.  Supermooi om te doen, maar niet goed te combineren met Amarone. De afgelopen jaren liep het al heel goed met Jan als Chef de Cuisine  en sinds 2017 ook als mede-eigenaar. Dat deed me inzien dat ik Amarone in 2018 met een gerust hart kon overdragen.

Ons hart ligt bij Amarone

Jan van Dobben ziet met de overname een wens in vervulling gaan. “Mijn vrouw Yoshiko en ik hadden altijd al de ambitie om een eigen zaak te beginnen en er waren concrete plannen om naar Japan af te reizen. Toch bleek ons hart bij Amarone te liggen. Na 6 jaar Amarone*, waarvan een jaar in gedeeld eigenaarschap, doen wij Amarone nu helemaal samen.

Prijs voor Wijn-Spijs Specialist

Yoshiko van Dobben-Takayama vervult de rol van gastvrouw-sommelier en is verantwoordelijk voor de wijnkaart. De Japanse is in haar geboorteland opgeleid als sommelier en studeerde in Frankrijk af als oenoloog. Ze werkte onder meer bij tweesterrenrestaurant ‘&Moshik’ in Amsterdam en negen jaar bij driesterrenrestaurant L’Arnsbourg in de Franse Elzas, waar ze onder meer Chef de Cave was. In 2015 werd ze door de Gault&Millau uitgeroepen tot Wijn-Spijs Specialist van het jaar. Het paar leerde elkaar kennen toen ze beiden in L’Arnsbourg werkten.

Over restaurant Amarone

Restaurant Amarone staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de uiterst bijzondere wijnkaart met een unieke en grote collectie Amarone-wijnen. Met als basis de klassieke Franse keuken kookt chef Jan van Dobben internationaal met subtiele Japanse invloeden, verkregen door zijn jaarlijkse reizen naar Japan waar hij op zoek gaat naar nieuwe producten en technieken. Op ReceptenvanTopchefs bereiden Gert Blom en Jan van Dobben een drietal van Jan zijn  verrassende signatuur creaties.

High res fotomateriaal van Gert Blom en Jan van Dobben van Amarone*