Gerrit greveling, voormalig Michelin chef van restaurant Chalet Royal in Den Bosch, Meesterkok en uniek wijn-spijsspecialist

Nagerecht Gerrit Greveling
Hoofdgerecht Gerrit Greveling
Voorgerecht Gerrit Greveling

Gerrit Greveling, heeft zijn sporen in de culinaire wereld ruimschoots verdiend.

Hij was een bekend wijn-spijs specialist, sinds 1986 Meesterkok, jarenlang voorzitter van de Alliance Gastronomique en een begeesterd leermeester en Top Chef.

Geboren in een klein Twents dorpje, maar Brabander in hart en nieren. Zijn carrière startte hij bij de Twentse Hoeve in Enter, daarna o.a. tot 1990 als chef-kok van restaurant De Bokkedoorns in Overveen. Ruim 22 jaar was hij het gezicht van Chalet Royal* in Den Bosch, dat hij uit het slop trok en opnieuw op de culinaire kaart zette. In 1998 werden zijn inspanningen beloond en viel de Michelinster. De vele reizen die Gerrit maakte, onder andere naar Australië, Sint Maarten en Japan, vormden een inspiratiebron voor zijn kookstijl. Zijn borden toonden altijd op overtuigende wijze zijn liefde voor verse en eerlijke producten.

Per 1 mei 2012 was Gerrit aangesteld als horecamanager van de exclusieve golfclub ‘The Dutch’ in Spijk. Daar probeerde hij met zijn team, zoals hij het zelf noemt, een ‘On-Nederlands’ hoog service niveau te bieden aan de leden van deze golfclub. Naast een jarenlange notering in Michelin, stond Chalet Royal langdurig vermeld in de Nederlandse editie van GaultMillau, met een score van 18 uit 20 punten. Greveling is tevens de eerste en enige chef in Europa, die de GaultMillau Award “Wijn-Spijsspecialist” op zijn naam heeft staan. Tenslotte vermelden wij graag, dat Gerrit zich regelmatig volledig belangeloos inzette voor diverse goede doelen, zoals een project van kindertehuizen op Sint-Maarten.
De gerechten, die Gerrit op ReceptenvanTopchefs bereidt, beantwoorden optimaal aan de doelstelling van deze educatieve culinaire site; het bieden van de mogelijkheid aan amateurkoks om op een succesvolle wijze thuis mooie en verrassende gerechten te bereiden.

Gerrit Greveling 60 jaar is onverwacht overleden op 11 december 2019.

High res fotomateriaal van Gerrit Greveling van www.gerritgreveling.nl