Gerrit Greveling van www.gerritgreveling.nl | Nederland

Ananas gemarineerd in witte wijn, langpeper en tonkabonen geserveerd met Lambada aardbeien

Ingrediënten 4 personen

1 fles witte wijn
2 laurierblad
3 longpepper
3 jeneverbessen
2 kruidnagel
2 tonkabonen
limoen + schil
suiker
1 doosje Lambada aardbeien
1 stuks ananas
Arbequina Olijfolie van Valderrama (smaak: groene appeltjes, limoen, mango, banaan en vers gemaaid gras)
Ghoa Cress® van Koppert Cress (smaak: citrus, milde coriander)
Atsina® Cress van Koppert Cress (smaak: zoete anijs, zoethout)

Werkwijze:

Breng witte wijn aan de kook.
Voeg het laurierblad, de longpeppers, de jeneverbessen, de tonkabonen, de kruidnagel, de schillen van de limoen te samen met de plakjes van de limoen (beide zonder het wit) toe.
Voeg suiker naar eigen smaak toe.
Snijd de ananas schoon, verdeel deze in brokjes.
Kook de ananas mee in de witte wijn marinade.
Laat afkoelen en gedurende 24 uur marineren.
Breng voor het uitserveren terug op kamertemperatuur.

Afwerking:

Neem mooie transparante bolglazen.
Schep de ananas in de schaal met wat van de gezeefde siroop.
Halveer de aardbeien en voeg deze toe.
Bedruip het fruit met de Arbequina olijfolie.
Maak het gerecht af met een paar blaadjes Ghoa Cress en wat royaler de Atsina Cress.