Dirigent van het fijnproevers restaurant De Wanne*

Hoofdgerecht Gerhard Muller
Voorgerecht Gerhard Muller

In de ‘Tuin van Nederland’ omringd door de prachtige Twentse natuur bevindt zich Hotel de Wiemsel. Gelegen in een schitterend buitengebied, dat roept om erop uit te trekken.

De ultieme basis waar, de van origine Oostenrijkse topchef Gerhard Müller, de Twentse gastvrijheid weet te combineren met de wereldse gastronomie. De Wanne één eigentijds bolwerk van gastronomie, gastvrijheid en klasse. Een plek waar je niet wég komt.

Een fijnproeversrestaurant met een lange gastronomische traditie, reeds 20 jaar in het trotse bezit van een prestigieuze Michelin ster. Gerhard laat u van zijn
‘cuisine’ genieten, door tot in de finesse te laten proeven,
dat elk seizoen zijn eigen ritme, smaak en charme heeft. Mooi detail: in die sfeer beschouwt Gerhard het ‘gekleed’ aan tafel gaan als een compliment.

Gerhard MUEller, inmiddels 15 jaar chef-kok van De Wanne, ontving zijn opleiding o.a. in de keuken van zijn beroemde naamgenoot Dieter Müller in de Bondsrepubliek, waar hij onwaarschijnlijk veel heeft geleerd. Duitse discipline bijvoorbeeld en een klassieke basis die ervan uitgaat, dat je alle sauzen zelf maakt en alle fonds zelf trekt. De jonge Gerhard voegde daar destijds zijn eigen signatuur aan toe, uitsluitend werken met biologische producten en die dan zodanig bereiden dat de smaken herkenbaar blijven. Zijn credo: “Het zijn de pure ingrediënten waar het om gaat”.

Gerhard is behalve een begenadigd topkok ook een fantastisch leermeester. Zijn drang om vooral jongeren de fijne kneepjes van het vak te leren, is de reden dat veel huidige nationale en internationale chefs hun eerste stappen in de culinaire wereld hebben gezet onder het toeziend oog van Chef Gerhard. Een en ander is de reden voor een aantal gastcolleges bij het TV programma 24Kitchen.
Recepten van Topchefs is ‘groots’ met de presentatie van deze topchef.

High res fotomateriaal van Gerhard Muller van De Wanne *