TWEEDE STER VOOR TREESWIJKHOEVE: NIET VERWACHT, MAAR WEL VERDIEND!

Tussengerecht Dick Middelweerd
Hoofdgerecht Dick Middelweerd
Voorgerecht Dick Middelweerd

De tweede Michelin-ster, die Dick Middelweerd in november 2012 in de wacht mocht slepen, kwam als een totale verrassing. `We waren al hartstikke trots op onze eerste ster en zouden al heel blij zijn geweest, als we die hadden mogen behouden`, aldus de patron-cuisinier daags na de bekendmaking.

Samen met zijn vrouw drijft hij in de bossen bij Waalre restaurant De Treeswijkhoeve, ooit door haar ouders begonnen. Voorafgaand deed Dick uitgebreide gastronomische ervaring op in top restaurants als De Kloosterhoeve in Harmelen, La Provence in Laren en De Hoefslag in Bosch en Duin. Tevens behaalde hij de felbegeerde SVH titel Meesterkok.
De wereld der chefs valt grofweg op te delen in twee segmenten: regionalisten en mondialisten. Dick Middelweerd pendelt echter zonder enig probleem tussen deze beide extremen. De patron combineert uitgelezen producten van vaderlandse bodem met een breed spectrum aan Mediterrane, Aziatische en Zuid-Amerikaanse invloeden. Via subtiele accenten uit onder meer India, Thailand, Italië en Peru toont hij, zowel zijn inspiratiebronnen als zijn veelzijdigheid, waarbij de diversiteit van zijn menu’s de menselijke zintuigen optimaal weet te prikkelen. Deze combinatie van verfijning demonstreert een ambitieuze doorontwikkeling, als gevolg van een zeer eigen onderscheidende kookstijl.
“Als sterrenkok moet je ‘dat specifieke’ altijd in huis hebben” zegt Middelweerd. “Als je aan de Olympische Spelen deelneemt, ga je immers ook voor goud. Daarom ben ik voortdurend bezig met nieuwe dingen, smaken en technieken. Ik zoek constant een balans tussen het ambacht en mijn innovatie- drang. Tussen gevoel en techniek. Tussen oost en west. Als gasten ons hun ‘blind vertrouwen’ schenken, dat wij iets lekkers voor ze maken, ervaar ik dat als een groot compliment”.
Gedurende de zomermaanden hebben Dick en zijn vrouw Anne-Laura nog een glansrijke troef om uit te spelen: de lommerrijke restauranttuin, waar beschutting en sereniteit een onvergelijkbare combinatie met klasse, flair en Brabantse gemoedelijkheid vormen. Receptenvantopchefs is ongelofelijk trots, deze Michelin chef én Meesterkok te mogen presenteren.

High res fotomateriaal van Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve **