NEW KID ON THE BLOCK: CASIMIR EVENS

Het zal je maar gebeuren: Op je 31e uitgenodigd worden als Executive Chef van een luxe hotel met een toprestaurant, annex  skybar. Het overkwam Casimir Evens. Hij leidt de keuken van restaurant Vane in het gloednieuwe NH Collection Hotel in Eindhoven.

Casimir deed zijn opleiding bij de Rooi Pannen in Eindhoven en volgde de Sterklas van het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Na ruim ervaring te hebben opgedaan bij sterrenzaken, als Avant-Garde, Boreas, De Lindehof van Soenil Bahadoer en ’t Zilte in België, wordt Casimir in 2012  Chef de Cuisine bij restaurant Pastorale** van  Bart de Pooter. Casimir kookt in dit top restaurant  vier jaar lang 2 sterren en blijft ondanks grote bekendheid in België in het Nederlandse ‘onder de radar’.

Daar is nu een eind aan gekomen. Casimir Evens zal binnen afzienbare tijd de bekendheid van een Nederlandse Top Tien kok ervaren. De gidsen weten tenslotte tot welke culinaire prestaties hij in België in staat was.

Hij heeft de indeling en organisatie van ‘zijn’ nieuwe keuken zelf bepaald. Van inductie tot het complete serviesgoed, alles is door Casimir in overleg met het NH Collection gerealiseerd. Ook de wijnkaart heeft hij zelf, als groot wijnliefhebber, samengesteld. Diverse wijnen zijn in het kader van wijn-spijs combinaties op de kaart aangemerkt als ‘Keuze van de Chef’.

Casimir Evens: “Ik kook al jaren op niveau, ik wil in Vane gewoon een gaaf concept neerzetten, iets anders dan wat men gewend is in de huidige hotelwereld. Vane is korte tijd al een van de bekendste hotspots in Eindhoven, met een heel eigen ontspannen sfeer. Onder toevoeging van mijn eigen smaak en stijl wordt hier ‘lichtheid anno 2020’ gerealiseerd.

Casimir toont ons op ReceptenvanTopchefs een aantal eigenzinnige signatuurgerechten, waaronder een gerecht met pompoen, waarvan absoluut alle delen tijdens de bereiding tot de ‘laatste snik’ worden gebruikt. Dit is zeker de moeite waard om van te genieten!

High res fotomateriaal van Casimir Evens van restaurant Vane