Gedreven en ervaren chefkok verenigt klassiek met modern

Nagerecht Carlo Chantrel
Hoofdgerecht Carlo Chantrel
Voorgerecht Carlo Chantrel

Carlo Chantrel: “Onze keuken is al 19 jaar onderscheiden met een Michelinster. Hier wordt met ambitie en enthousiasme gewerkt aan eigentijdse en originele gerechten. Klassiek meets modern, zullen wij maar zeggen”.

Carlo vervolgt: “Vanuit een klassieke basis trachten wij in elk menu toch vooruitstrevend te zijn. Wij werken, zoveel als enigszins mogelijk, met regionale (biologische) seizoensingrediënten. Denk aan Ettense asperges en aardbeitjes, producten van boerderijtjes uit de buurt, zoals zijn oom die heerlijke scharreleitjes aanlevert, maar ook boer Buynsters uit de Bollenstraat, die de lekkerste Lambada aardbeitjes heeft en boer Sweep, die behalve producent van zijn top asperges, nu ook wijnmaker is geworden. De oesters, kreeft en zeebaars komen natuurlijk uit de Oosterschelde en vergeet niet ons Rijsbergs rund, de Boerenmeisjes uit Roosendaal en de chocolade uit Zundert”.

In het oude stadshart van Etten-Leur, aan de gezellige markt, vindt u restaurant De Zwaan, gevestigd in een 17e eeuws trapgevelpand. De Zwaan laat u niet alleen genieten van Carlo’s creatieve gerechten, maar prikkelt ook uw zintuigen met een omvangrijke schilderijencollectie van modernen en impressionisten uit de Haagse School en beschikt over een beroemde kelder met meer dan 20.000 flessen uit Frankrijk én de Nieuwe Wereld.

De patron, Roland Peijnenburg, en Carlo zijn het samen roerend eens, dat ieder jaar ‘Dé Ster’ opnieuw verdiend moet worden. Dag na dag, zonder een moment te verzaken en dit reeds 19 onafgebroken jaren achtereen. Carlo Chantrel geniet in dit kader alle vrijheid van Roland, om in zijn domein, zijn keuken, zijn persoonlijke keuzes te maken. Reden waarom Carlo zich hier, reeds vele jaren, helemaal ‘op zijn plek’ voelt.

Is getekend: Carlo Chantrel.

High res fotomateriaal van Carlo Chantrel van Restaurant De Zwaan *