Marco Westmaas van Restaurant Elzenduin | Ter Heijde aan Zee

Mango, pitahaya, Ocal olijfolie van Valderrama, bergamot, Atsina cress

Ingrediënten 4 personen

2 mango’s
1 pitahaya
0,5 l basis ijs vanille
2 st bergamot
0,2 l Ocal olijfolie (Valderrama)
texturas agar, gellan
1 bakje Atsina cress (Koppert Cress)

Werkwijze:

Snijd 1 mango in plakjes en steek deze uit.
Schil de andere mango, stoof deze gaar en draai hem door
de keukenmachine.
Kook hierna 100 gr suikerwater met 100 gr Ocal olijfolie, vervolgens de texturas erbij en stort de massa in een bakje.
Op laten stijven en snijden.
Meng 100 gr Ocal olijfolie door het basis ijs en draai dit weer op.
Pers de bergamot uit en zeef door een koffiefilter zodat die helder wordt.
Voeg vervolgens de gelatine toe en stort de massa tenslotte in een bakje.

Afwerking:

Maak het geheel op zoals op de foto.