Jean-Michel Hengge van Restaurant Muller* | Groningen

Gebakken ganzenlever op brioche toast met gekarameliseerde partjes van Granny Smith appel

Ingrediënten 4 personen

4 x toast (brioche)
4 plakjes ganzenlever van 70 gram per stuk
12 appel partjes (Granny Smith)
klontje boter
1 eetl suiker
Arbequina olijfolie (Valderrama)
droge witte wijn uit de Elzas
Appelbloesem (Koppert Cress)

Werkwijze:

Rooster de brioche met de Arbequina olijfolie van Valderrama in een pan. De smaaktonen van groene appeltjes in de olijfolie passen mooi bij dit gerecht.
Bak vervolgens met een klontje boter de appelpartjes met de suiker en laat deze karameliseren.
Blus het af met de witte Elzas wijn.
Peper de ganzenlever.
Bak de ganzenlever in een hete pan zonder boter of olie op hoog vuur, gedurende 30 seconden aan iedere kant.
Plaats de pan van het vuur en laat de warmte gedurende een paar tellen van buiten naar binnen trekken.

Afwerking:

Plaats de brioche op het bord.
Dresseer de lever op de brioche.
Leg de gekarameliseerde appelpartjes ernaast.
Trek een paar strepen met de saus tussen deze beide ingrediënten.
Drappeer de Apple Blossom van Koppert Cress op de partjes appel.