TONNY BERENTSEN VAN RESTAURANT DE KROMME DISSEL* TROTS OP 25 JAAR OUDE STER

Nagerecht Topchef Tonny Berentsen Recept: Peer met chocoladebiscuit
Hoofdgerecht Topchef Tonny Berentsen - Recept: boerderijduif
Voorgerecht Tonny Berentsen

Het team van deze rustieke Saksische boerderij motiveert elkaar en heeft duidelijk plezier in het werk. Dat resulteert in een ontspannen sfeer en een bewonderenswaardig goede service.

Vanaf de eerste amuses weet je ook dat de keuken in orde is. Onder leiding van chef-kok Tonny Berentsen worden er knappe gerechten gepresenteerd, veelal met producten uit de regio. En wanneer dat niet mogelijk is, probeert hij de beste leveranciers te ‘strikken’. Tonny Berentsen verrast ons jaar na jaar met originele, mooi smakende en perfect uitgevoerde creaties.

Tonny Berentsen: “Als team zijn wij continu op zoek naar vernieuwing, zonder de oude waarden van het vak uit het oog te verliezen, in een poging de gast elke keer opnieuw te verrassen en een bijzondere belevenis te doen ervaren. Inspiratie putten wij niet alleen uit de fijnste ingrediënten, veelal uit eigen regio, maar ook uit de aanwezigheid van de gasten zelf. De wensen en waardering van de gasten geven sturing aan onze culinaire creaties”.

Tonny vervolgt: “Ik kwam hier binnen met de insteek een jaar lang hard te werken en veel te leren. Inmiddels ben ik reeds 18 jaar met groot plezier bij de Kromme Dissel in dienst, waarvan de laatste 10 jaar als chef-kok. De Kromme Dissel heeft iets magisch. De gasten, de werksfeer, het enthousiasme waarmee wij samen de hoogste kwaliteit en sfeer najagen is in één woord geweldig. En… natuurlijk geeft het ook veel voldoening om zolang een Michelinster vast te mogen houden”.

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum werd in 2009 regiowinnaar van de Restaurantweek en is daarmee als beste restaurant van Gelderland beoordeeld. In bijgaande receptuur toont Tonny een staaltje van zijn kunnen rondom het gebruik van de olijfolie van Valderrama en de cressen van Koppert Cress.

CURRICULUM VITAE TONNY BERENTSEN

Tonny is al sinds 1991 werkzaam in de Kromme Dissel. Voor die tijd werkte hij bij La Vilette in Rotterdam en Restaurant Hoch Elten in Duitsland. Gedurende zijn leerlingperiode werkte hij onder andere bij de Boerderij in Arnhem, Klein Hartenstein in Oosterbeek en de Hoefslag in Helmond. Tot 1995 werkte Tonny in de Kromme Dissel als Chef de Partie en daarna als Sous-chef onder Angelique Schmeink. In september 2000 vertrok Angelique als Chef-kok en nam Tonny het stokje over van haar.

High res fotomateriaal van Tonny Berentsen van Restaurant De Kromme Dissel *