RUTGER VAN DER WEEL, INTRODUCTIE RESTAURANT KATSEVEER*

Nagerecht Rutger van der Weel_Nagerecht
Hoofdgerecht Rutger van der Weel
Voorgerecht van Rutger van der Weel

Rutger en Jessica van der Weel startten in november 2003 met Restaurant Katseveer. Sinds 1965 had het voormalig wachtlokaal van de veerdienst tussen Noord- en Zuid-Beveland, gelegen op een van de mooiste plekjes van Zeeland, al een restaurantfunctie.

Zij waren beide nog jong toen ze aan deze klus begonnen. Jessica 20 jaar en Rutger 27 jaar. In november 2005 viel reeds de Michelin-ster! Het bedrijf heeft jonge enthousiaste medewerkers in dienst, die ieder hun steentje bijdragen om het restaurant op een nog hoger niveau te tillen. Alles moet en kan altijd beter. De Gault Millau honoreerde Katseveer zowel in 2008 als in 2009 met 16 punten. Een heel stabiele score!

De ligging van het restaurant is uniek. Dichtbij de zandkreekdam met een weids uitzicht over de Oosterschelde. ’s Zomers kun je langzaam door schitterende wolkpartijen wegdromen op ons terras. Bij mooi weer wordt in deze ambiance dan ook de lunch of het diner geserveerd. Op de kaart staan uitgebalanceerde gerechten met veel vis en veelal regionale producten, zoals Zeeuwse kreeft, Oosterscheldezeebaars, oesters etc. De wijnkaart biedt u de keus uit zo’n 120 verschillende wijnen.

Personalia

Naam : Rutger van der Weel
Geboortedatum : 3 maart 1976
Geboorteplaats : Middelburg
Website : www.katseveer.nl

Opleiding

• Mavo
• Havo
• Middelbare Hotelschool
• ROC koksopleiding

Werkervaring

• Hotel-restaurant Prinses Juliana te Valkenburg
• Restaurant Kasteel Erenstein te Kerkrade
• Restaurant de Kluizenaer te Middelburg
• Restaurant Manoir Inter Scaldes te Kruiningen (Boudeling/Brevet)

High res fotomateriaal van Rutger van der Weel van Restaurant Katseveer *