PAUL FAGEL, TELG UIT EEN GESLACHT VAN CULINAIRE BEROEMDHEDEN

Tussengerecht Paul Fagel & Raoul Badal
Hoofdgerecht Paul Fagel & Raoul Badal
Voorgerecht Paul Fagel & Raoul Badal

Paul Fagel van Arsenaal Restaurants te Naarden is een telg uit de befaamde Fagel familie, een familie die meerdere gastronomische grootheden heeft voortgebracht.

Als voorbestemd cuisinier vertrok hij op zijn achttiende naar Frankrijk, om daar de fijne kneepjes van de Franse haute cuisine in het algemeen en de Provençaalse keuken in het bijzonder te leren. Terug in Nederland introduceerde Paul met succes de Franse keuken in de Lage Landen. Eerst in restaurant Kasteel Duurstede* en daarna in Arsenaal Restaurants in Naarden.

Zijn liefde voor het vak en zijn werklust lijken oneindig, complimenten bekoren hem maar even. Er zijn immers altijd nieuwe smaken, gerechten en combinaties te ontdekken. Fagel staat bekend om zijn prikkelende oneliners. ‘De bloemen liggen bij de finish’, klinkt het dan ook regelmatig vanuit zijn mond. Hij ondervindt op dit moment veel steun van zijn jonge Chef de Cuisine, de 23-jarige in culinair opzicht getalenteerde Raoul Badal. Paul is ervan overtuigd dat Raoul nog een grote culinaire carrière voor zich heeft liggen.

De locatie van Het Arsenaal in Naarden Vesting voldoet in alle opzichten aan de hoogste standaard. In een klassiek en sfeervol dorp, aan het water en met prachtig uitzicht op de oude vestingwallen. Jan des Bouvries, wiens designwooncentrum pal naast het restaurant is gevestigd, nam de inrichting voor zijn rekening. Nu eens niet strak en wit, zoals we van Mr. des Bouvries zijn gewend, maar comfortabel en kleurrijk. Paul heeft ongeveer duizend jaar ervaring en na de ster die hij in zijn eerste eigen restaurant Duurstede behaalde, een unieke reputatie hoog te houden. In zijn woonplaats Vreeland bereidt hij ‘als een jonge hond’ ook nog eens tweemaal per maand een table d’hôte diner voor 10 tot 12 personen. Kortom een Patron Cuisinier van de ‘oude’ stempel, zoals wij die niet vaak meer tegenkomen.

High res fotomateriaal van Paul Fagel &Chef de Cuisine Raoul Badal, Arsenaal restaurants