Meesterkok Michèl Lambermon, jarenlang meest markante horecaondernemer van Haarlem

Nagerecht Michel Lambermon
Hoofdgerecht Michel Lambermon
Voorgerecht Michel Lambermon

In 2002 werd Top Chef Michèl Lambermon uitgeroepen tot de Meest Markante Horeca-ondernemer van Haarlem.

Sindsdien is zijn naam een begrip in Haarlem gebleven. Die vestigde hij in eerste instantie met zijn kooktheater aan het Spaarne en in een later stadium met zijn Top restaurant Lambermon’s.

Lambermon`s culinaire ontdekkingsreis nam je mee en opende de deuren naar smaaksensaties, die bij velen gesloten bleven. Verse vis, het mooiste vlees en de allerbeste producten speelden de hoofdrollen. Puur vakmanschap werd rechtstreeks vertaald op je bord. Lambermon`s was in de regio Haarlem jarenlang voor velen hét favoriete restaurant, waar memorabele culinaire en vinologische ervaringen werden beleefd.

Eerder deed Michèl zijn ervaring op bij Parkzicht in Oostvoorne, Prinses Juliana* in Valkenburg en De Swaen** in Oisterwijk. Per 1 januari 2013 deed Michèl Lambermon een stapje terug. Brasserie Lambermon’s ging in andere handen over, waarna Michel samen met zijn vriend, Arjen Rector, voorheen Chefkok van restaurant ‘De Vrienden van Jacob’, een start maakte met besloten workshops, verzorgde vergaderingen, kooklessen, lunches en Private Dining sessies in het monumentale pand van ‘To Amuse’ aan het Donkere Spaarne in Haarlem. Geniet van zijn ongelofelijke creaties.

High res fotomateriaal van Michel Lambermon van To Amuse