MARCO BLOK RUILDE BIB GOURMAND VOOR MICHELIN STER

Hoofdgerecht Marco Blok
Tussengerecht Marco Blok

Was die kwaliteit bij Blok’s Restaurant in eerste instantie een goed bewaard geheim voor goed ingevoerde fijnproevers, inmiddels heeft ook Michelin de Krommestraat in Amersfoort weten te vinden.

Want eerst verscheen de Bib Gourmand om zes jaar later plaats te maken voor een Michelinster: “Het was een gekkenhuis. De telefoon bleef maar gaan, het regende felicitaties via de mail en we hebben diverse TV- en radioprogramma’s te woord gestaan. Frits Spits, Hart van Nederland, NOS journaal: de magische aantrekkingskracht van een ster is met geen pen te beschrijven.

Toch blijven Ingeborgh en Marco met beide benen op de grond. Als ketelbinkie begon Marco al op zijn veertiende in de horeca. Net iets daarna slaat de vonk over: “Ingeborgh en ik kennen elkaar vanuit de schoolbanken. De horecatechniek hebben we er in ieder geval goed onder de knie gekregen”, knipoogt Marco. Een enerverende periode leidde het stel langs diverse etablissementen. Maar, het ultieme moment bleek uiteraard de geboorte van Blok’s.
Blok’s is een elegant restaurant waar je in stijl kunt genieten van een heerlijk diner. Marco serveert gerechten uit de internationale keuken, met een goede combinatie van wijn en spijs. De sfeer in Blok’s Restaurant is huiselijk, zonder poespas, met veel persoonlijke aandacht. Marco en Ingeborgh Blok serveren in hun restaurant uitsluitend diner en zijn niet van plan hun beleid door de Michelin ster te laten beïnvloeden.

High res fotomateriaal van Michelin Chef Marco Blok van Blok`s Restaurant *