Jonathan Zandbergen – Jong aanstormend talent

Jonathan Zandberge hoofdgerecht
Jonathan-Zandbergen-coquilles
Voorgerecht Topchef Jonathan Zandbergen Recept: Langoustines

Jonathan Zandbergen is één van de grootste culinaire en veelbelovende talenten van Nederland. De executive chef van sterrenrestaurant Merlet*, ontving niet alleen in 2014 in Parijs de uiterst prestigieuze Prix Culinaire Le Taittinger, maar werd in november 2016 tevens door Gault&Millau, ex aequo met Bas van Kranen uitgeroepen tot Talentvol Chef van het Jaar 2017. Jonathan kookt vanuit een klassieke Franse traditie met veelal lokale producten gecombineerd met internationale smaken. Met Robert Kranenborg was hij te gast bij DWDD. Cees Helder, de eerste driesterren-chef in Nederland, bestempelt Zandbergen als een van de grootste kooktalenten, zo niet het grootste jonge kooktalent van ons land.

Jonathan Zandbergen geeft samen met Bas van Kranen leiding aan een nieuwe generatie jonge chefs, aldus de jury van Gault&Millau. Het juryrapport omschrijft Jonathan Zandbergen onder andere als volgt:

“Sinds Jonathan bij Merlet de keuken leidt, blijken zijn gerechten nóg fantasierijker te zijn geworden. Jonathan is een stabiele createur van smaken en benadert de hedendaagse gastronomie vanuit een totaal andere vernieuwende insteek. Zijn ingrediënten kiest hij uit met respect voor de natuur en het dier.”

Jonathan: “Delen is het nieuwe ondernemen. Uitgaande van deze gedachte, heb ik een website gecreëerd om mijn kennis te delen met mensen, die ook een echte passie bezitten voor koken en smaakvol eten. Ik probeer met deze website mensen te enthousiasmeren om gezonder en bewuster te gaan eten. Dat tracht ik onder andere te realiseren door instructievideo’s te delen over het bereiden van écht eten met échte producten. Bijzondere filmpjes, die niet alleen handelen over ‘Fine Dining’, maar die juist uitleg geven over eenvoudige bereidingen voor iedere kookliefhebber thuis. Als afwisseling op dit thema heb ik deze keer ook graag mijn medewerking verleend aan een professionele serie als ReceptenvanTopchefs.nl

High res fotomateriaal van Jonathan Zandbergen restaurant Merlet