Restaurant De Heer Kocken* in Vught, een pareltje in het Brabantse Land

Nagerecht John Kocken & Douwe Verschuur
Hoofdgerecht John Kocken & Douwe Verschuur
Voorgerecht John Kocken en Douwe Verschuur

De Heer Kocken begonnen in 1998 te ‘s-Hertogenbosch en sinds 2000 gelegen in een prachtig oud pandje in de Taalstraat in Vught.

“Onze droom is altijd geweest dat wij een restaurant wilden openen waar de gast zich prettig voelt, een ontspannen sfeer heerst en waar je puur en (h)eerlijk kunt eten.” Kortweg gesteld: Voor iedereen die van lekker eten houdt, een gemoedelijke ambiance en gastvrijheid op waarde weet in te schatten een ijkpunt zijn, een beacon in het Brabantse land. Dat De Heer Kocken in 2008 werd bekroond met een Michelinster was eigenlijk het logische gevolg van dit uitgangspunt.

Pure smaken

“De kookstijl van het restaurant is te omschrijven als wereldwijd met een Franse inslag. We doen wat de gasten leuk vinden” aldus Chef Douwe Verschuur. “Het publiek is in de loop der jaren steeds jonger geworden en komt tegenwoordig van heinde en verre, logisch als de keuken verrassend spannend en de sfeer volkomen ontspannen is.”

Helaas heeft de Heer Kocken in Januari 2020 de deur van zijn restaurant gesloten. De drie signatuurgerechten van Douwe Verschuur op RVTC blijven echter een uitdaging voor iedere professionele chef en hobbykok om hiermee direct aan de slag te gaan.

High res fotografie van Michelin Chefs John Kocken van De Heer Kocken* en Chef Douwe Verschuur