De Librije, Kasteel Rhoon, De Bokkedoorns en uiteindelijk restaurant Posthoorn* in Monnickendam

Hoofdgerecht Jeroen Bavelaar
Voorgerecht Jeroen Bavelaar

Zie hier de verkorte CV van Jeroen Bavelaar. Jeroen wordt al lange tijd getipt als een van de meest talentvolle opvolgers van de huidige generatie topchefs in Nederland.

Niet zo vreemd, want koken zit Jeroen in het bloed. Zijn ouders hadden vroeger een banketbakkerij in Rotterdam. De kookkunst is Jeroen daardoor met de paplepel ingegoten.

De Koninklijke familie was voorheen al kind aan huis bij Posthoorn. Sinds de tijd van Napoleon is Suitehotel Restaurant Posthoorn namelijk dé plaats waar men heerlijk kan genieten van culinaire uitspattingen en prachtige kamers. Het was notabene Napoleon Bonaparte zelf, die logé was in de uit 1697 stammende regentenwoning. Luxe, kwaliteit en gastvrijheid voeren hier de boventoon.

Bij binnenkomst van het Rijksmonumentale pand proef je direct de rijkdom en grandeur van de Gouden Eeuw. Voor de gedurfde stijl van “old meets new” heeft eigenaar Marc Boeljon zich laten inspireren door de mooiste boutique hotels van Europa. Te midden van deze historische sferen realiseert Jeroen Bavelaar, met de kennis opgedaan bij zijn illustere leermeesters, onder wie Jonnie Boer*** en Lucas Rive**, een geheel eigen wijze van koken. Een kookstijl, die inmiddels ook door menig bewoner van Amsterdam Oud Zuid is ontdekt. Jeroen is er meer dan klaar voor om samen met
Marc Boeljon de Posthoorn naar nieuwe culinaire hoogten op te stuwen.

Het team van Recepten van Topchefs is verheugd om zo een uniek nieuw talent te kunnen presenteren.

High res fotomateriaal van Jeroen Bavelaar van restaurant Posthoorn *