FRANSE HAUTE COUTURE IN DE HOLLANDSE GASTRONOMIE

Jean Jacques Menanteau is een bekende naam binnen de culinaire wereld

In de negentiger jaren van de vorige eeuw kookte deze Fransman bij restaurant De Oude Geleerde Man in Benebroek jaarlijks zijn Michelinster.

In 2001 werd hij benoemd tot SVH Meesterkok. Op dat moment in de functie van Chef de Cuisine bij Hotel L’Europe in Amsterdam. In datzelfde jaar werd Jean Jacques door de prestigieuze Association Cuisinier de France benoemd tot Maitre Cuisinier de France. Hiermee is hij de enige Franse Meesterkok in Nederland, die ook het predikaat Nederlandse Meesterkok mag dragen. Na 16 jaar de scepter te hebben gezwaaid in restaurant L’Excelsior in Hotel L’Europe  besloot Jean Jacques, dat het tijd was geworden voor een nieuwe uitdaging.  Dat de Franse kookkunsten van Jean Jacques eveneens zeer gewaardeerd worden door zijn collega’s, bleek wel uit de buitengewoon grote opkomst van bekende sterrenkoks tijdens de Grand Opening van zijn eigen restaurant Villa de Duinen in Noordwijk aan Zee.

Op dit moment doceert Jean Jacques nog steeds als afgezant van de klassieke Franse keuken met veel verve aankomende koks bij  de Horeca Vakschool in Voorhout. Geniet van zijn signatuur gerechten, die op onnavolgbare wijze zijn Franse afkomst verraden.

High res fotomateriaal van Jean Jacques Menanteau