Jacob Jan Boerma vanaf 2014 driesterrenkok

Nagerecht Jacob Jan Boerma multivitamine
Hoofdgerecht Jacob Jan Boerma
Voorgerecht Jacob-Jan Boerma

Op 25 november 2013 kende de Guide de Michelin restaurant De Leest drie verdiende sterren toe.

Jacob Jan werd in 2010 door Gault Millau reeds uitgeroepen tot Chef van het jaar. Gault Millau voegde hieraan toe dat deze chef voldoende potentie heeft om in de toekomst boven de behaalde 19 punten uit te stijgen. De Gault Millau kende restaurant de Leest***, waarvan gastvrouw Kim Veldman en Chef kok Jacob Jan Boerma sinds 2002 eigenaar zijn, in 2014 het zeer hoe aantal van 19.5 punten toe. In december 2013 behaalde Jacob Jan tevens het hoogst haalbare voor Chefs: Het Diploma Meesterkok

Jacob Jan: ‘Als keukenteam werken wij nauw samen. Iedere week steken wij de koppen bij elkaar en bespreken nieuwe ideeën, die wij vervolgens gezamenlijk uitproberen. Soms gaat het niet zoals wij zouden willen, maar dan doen wij het gewoon anders. Wij serveren het nieuwe gerecht pas wanneer wij er volledig achter staan. Wij zijn zeer geïnteresseerd in de reacties en adviezen van onze gasten. Hun opmerkingen en ideeën inspireren ons en vormen vaak de basis voor een nieuw idee.

Hoe mooi en creatief er ook wordt gekookt, alles valt of staat ermee, dat onze gasten zoveel mogelijk genieten. Daarom moet elk gerecht de gasten optimaal prikkelen en stimuleren.

Vanaf mei 2016 kunnen de gasten eveneens genieten van de culinaire kunsten Jacob Jan in het vermaarde Hotel Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam.

High res fotomateriaal van Jacob Jan Boerma van Restaurant de Leest ***