Patron Cuisinier George Taselaar van restaurant ‘Au Coin des Bons Enfants’ te Maastricht, kookt verfijnde Franse keuken, zonder klassieke invloeden

Tussengerecht George Taselaar
Hoofdgerecht George Taselaar
Voorgerecht George Taselaar

Au Coin des Bons Enfants is gevestigd in het voormalig weeshuis op de hoek van de Kakeberg en de Ezelmarkt in het authentieke Jekerkwartier, het ‘Quartier Latin’ van de prachtige historische stad Maastricht.

Het weeshuis werd na de tweede wereldoorlog onbewoonbaar verklaard en daarna door architect Jean Huijsmans helemaal gerestaureerd. De verlichting, die toen met de hand door de edelsmid George Kemmerling werd gemaakt, hangt er nog steeds. De eerste chef was Theo Koch, volgens het Limburgs Dagblad destijds de grondlegger van de huidige hoge gastronomische standaard in het Zuid Limburgse land. Later vertrok Koch naar Château Neercanne.
Na diverse uitgebreide stages bij gerenommeerde chefs in binnen- en buitenland werd het restaurant in 1995 overgenomen door chef Taselaar, zoon van de bekende wijnschrijver Pieter Taselaar. Aan de muur hangen nu kunstwerken van Caius Spronken en Pierre Devreux. George wil in zijn restaurant geen oubolligheid, maar wel mooie klassieke kunst.
Sinds de overname door George en Paula Taselaar wordt hier de verfijnde Franse keuken gekookt, met dien verstande dat het niet klassiek is, dus geen boter en room maar ‘licht’ met gebruik van mooie olijfolies.
George: “Sinds jaar en dag staat de naam Au Coin des Bons Enfants garant voor een hoogwaardige keuken in een elegante, maar ontspannen sfeer. We letten steeds meer op wat de natuur ons geeft. Qua vlees en wild, maar ook vis, schaal- en schelpdieren kennen duidelijke seizoenen. En vergeet vooral de groentes niet!” Samen met Paula, zijn vrouw, wordt constant gezocht naar de mooiste wijn/spijs combinaties, hetgeen George minimaal aan zijn afkomst verplicht is.

George toont ons in zijn gefilmde menu een aantal basistechnieken m.b.t. de bereiding van kreeft en ossehaas. Zeer leerzaam voor de betere amateur chef en naadloos passend binnen het ‘format’ van ReceptenvanTopchefs.

High res fotomateriaal van George Taselaar van restaurant `Au Coin des Bons Enfants’