SIDNEY SCHUTTE, DE MICHELIN CHEF VAN LIBRIJE’S ZUSJE** KOOKT SAMEN MET ZIJN BELGISCHE VRIEND DAVE DE BELDER EEN AANTAL TOPGERECHTEN

Nagerecht Dave de Belder
Hoofdgerecht Dave de Belder
Voorgerecht Dave de Belder

Sidney Schutte behoeft eigenlijk geen enkele introductie. Deze topkok was meer dan 10 jaar de chef van restaurant De Liberije*** in Zwolle.

Op dit moment is Sidney de rechterhand van de beroemde Nederlandse chef Richard Ekkebus in restaurant Amber** van The Landmark Manderin Oriental Hotel in Hongkong. Sidney is dikke vrienden met Dave de Belder, Patron Cuisinier van restaurant De Godevaart in Antwerpen. Dave is een ‘member’ van de zich onstuimig ontwikkelende Flemish Primitives. Een groep van jonge veelbelovende chefs, die op een uiterst innovatieve wijze bezig zijn om de Belgische topkeuken op een verfrissend nieuw niveau te brengen.

Dave runt ‘De Godevaart’ samen met zijn vrouw Tamara Verley. Met succes wordt geprobeerd om de grenzen van de gastronomie te verleggen. State-of-Art technieken (distilleren, koud frituren, vacuüm garen) gaan hand in hand met topproducten uit de gehele wereld. Dave de Belder: “Ik probeer met gevoel voor precisie, verfijning en compositie eigentijdse en verrassende smaakassociaties voor onze gasten te creëren.” Sidney & Dave koken voor ‘Recepten van Top Chefs’ een aantal betoverende gerechten, die goed uitvoerbaar zijn.

High res fotomateriaal van Dave de Belder van restaurant De Godevaart in Antwerpen