Deze twee jonge talentvolle cuisiniers staan garant voor het culinaire genieten bij De Leuf

Nagerecht Bas van Kranen & Robin van de Bunt
Hoofdgerecht Bas van Kranen en Robin de Bunt
Voorgerecht Bas van Kranen

Bas van Kranen, Chef-kok bij de Leuf*

Als enige uit mijn klas wist ik op tijd dat ik wilde gaan koken. Op jonge leeftijd mocht ik afwassen en klusjes doen bij restaurant Da Vinci**.
Ik had maar een wens: “leren koken!”. Dat deed ik bij Bretelli*, De Schat, Valuas*, Silvesters en stages bij De Leest***, Librije*** en Aubergine*. Keihard werken! Ik ontwikkelde mezelf snel, ging ’s nachts aan het werk bij de bakker en patissier. Hierna ben ik begonnen bij restaurant De Leuf** van Paul van de Bunt. 2½ jaar heb ik met Paul van de Bunt kunnen sparren. Mooie gerechten, fantastische smaken en unieke texturen op het bord brengen.

Bas van Kranen is heden de executive chef van restaurant Gastronomique Bord’eau*, gevestigd in Hotel L’Europe, Amsterdam. Robin van de Bunt is zijn opvolger en heeft de ster behouden.

Robin van de Bunt, Sous chef van Restaurant de Leuf

Als peuter wist ik al dat ik kok wilde worden. Ik heb mijn opleiding als kok gedaan op de Hotelschool in Hasselt. Daarna deed ik verschillende stages bij Restaurant Tout a Fait*, Beluga**, Hertog Jan***, Christian Bau*** en De Librije***. Na het overlijden van mijn vader, ben ik teruggekeerd naar huis om samen met Bas van Kranen en het team van De Leuf zijn levenswerk voort te zetten.

Deze  jonge talentvolle cuisinier staat garant voor het culinaire genieten bij De Leuf. Zij werken veelal met groenten en vlees van Nederlandse grond. We proberen de smaken in ons gerecht zo puur mogelijk te verwerken, waardoor alles uiterst herkenbaar blijft voor onze gasten. Restaurant De Leuf staat voor streven naar de ultieme culinaire perfectie, in de sympathieke en inspirerende omgeving van het Zuid-Limburgse Heuvelland.

Het team van Restaurant De Leuf in Ubachsberg veroverde op maandag 12 januari 2015, de meest begeerde prijs voor koks in Nederland: “De Gouden Koksmuts”. Het sterke deelnemersveld werd voor meer dan voor driekwart gevormd door landelijk bekende tweesterren chefs. De Gouden Koksmuts werd uitgereikt door Robert Kranenborg, SVH Meesterkok en ambassadeur van de Nederlandse kampioenschappen voor koks. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een viergangen menu voor zes personen op basis van verse seizoensingrediënten, die ter plekke moesten worden gewinkeld. De creativiteit van de koks stond centraal. Het thema van de wedstrijd was Dutch Cuisine, waarbij groenten de hoofdrol speelden. ReceptenvanTopchefs is verheugd en trots, zo kort na deze heugelijke dag, de bereiding van drie signatuurgerechten van dit spraakmakende duo op video vast te leggen. Het winnende nagerecht mocht hierbij uiteraard niet ontbreken.

High res fotografie van Bas van Kranen van De Leuf * ( Ubachsberg ) en Robin van de Bunt