Meesterkok Andy Brauers tilt adellijk kasteel naar culinaire hoogten

Nagerecht Andy Brauers
Hoofdgerecht Andy Brauers
Voorgerecht Andy Brauers

Sinds de 14e eeuw woonden er adellijke families op het karaktervolle kasteeltje TerWorm. Zes eeuwen en vijf renovaties later, kun je in de gewelven van dit stukje oer-Limburgs erfgoed kennis maken met de spannende bereidingen van Chef de Cuisine Andy Brauers.

Andy Brauers is een rasechte Zuid-Limburger, hij werd in 1968 geboren in het dorpje Mechelen, vlak aan de Belgische grens.

De CV van Andy vermeldt een opleiding bij diverse sterrenzaken, zoals als De Seinpost* en het voormalige restaurant Der Bloasbalg*. Na het behalen van zijn titel Meesterkok werkte Andy gedurende een lange periode onder de bezielende leiding van Top Chef Otto Nijenhuis bij restaurant Prinses Juliana* in Valkenburg en nam in 2003, na Otto’s vertrek, zijn taken als executive chef over. In dit voormalig toprestaurant hanteerden culinaire grootmeesters als Cas Spijkers, Toine Hermsen, Margot Reuten, Erik van Loo, Nico Boreas en Michel Lambermon eveneens ooit de pollepel.

In 2007 werd Andy door de eigenaren Freek en Annie van der Valk gevraagd om de leiding in de keuken van Kasteel Terworm over te nemen. Andy heeft van deze beslissing nog nooit een dag spijt gehad. Hij heeft in de afgelopen acht jaar ‘zijn’ keuken naar het uniek hoge niveau getild, waarop vandaag de dag wordt gekookt. Vermeldenswaardig daarbij is de fantastische wijze waarop zijn keuken naadloos aansluit op de geoliede bediening van de zwarte brigade.
Geniet van zijn schitterende gerechten, waarbij wij zijn hoofdgerecht van het Limburgs Geuldal lam zeker niet onvermeld willen laten.

High res fotomateriaal van Andy Brauers van Restaurant & Hotel Kasteel Terworm