Edwin Vinke van Restaurant De Kromme Watergang** | Hoofdplaat

Scharrelkip met scheermessen, kokkels en wortel

Ingrediënten 4 personen

2 scharrelkipfilets voor de ‘peekluts’
1 dl kippenbouillon
1 bos boswortelen fijngesneden
Valderrama Picudo olijfolie
2 grote uien fijngesneden
1 kg kokkels
1 grote aardappel fijngesneden
1 kg scheermessen
1/2 liter kippenbouillon
3 sjalotjes
1 eetlepel fijngesneden gember
1 teentje look fijngesneden
1 dl witte wijn
2 eetlepels crème fraîche

Werkwijze:

Stoof voor de ‘peekluts’ de wortelen en de aardappelen aan en voeg beetje voor beetje de bouillon toe, voeg halverwege de uien toe en stoof alles verder tot de groenten beetgaar zijn.
Maal alles door de keukenmachine tot een gladde massa en breng op smaak met peper en zout.
Doe de scheermessen in een pan en voeg de helft van de sjalot, de bieslook en de wijn toe. Maal er ruim peper over en kook ze onder en deksel 1 maal op tot ze open staan.
Haal het vlees uit de schelpen en maal dit met het kookvocht fijn in de blender.
Doe de kokkels in een pan, voeg de rest van de sjalot, de bieslook en de wijn toen en kook ze eenmaal op.
Vang het sap op door een zeef en kook het in met de crème fraîche, voeg op het laatst een scheutje Valderrama Picudo toe en roer totdat de olijfolie is opgenomen.
Stoof de kip zachtjes aan onder een deksel in de bouillon met de Valderrama Picudo olijfolie.

Afwerking:

Bekijk de film om te zien hoe het bord opgemaakt dient te worden.