Mohammed El Harouchi van Restaurant Solo* | Gorinchem

Lamstajine

Ingrediënten 4 personen

1 kg lamsvlees met bot
(rundvlees of kip kan ook, mits er een bot aanzit)
1 ui
2 tomaten
4 aardappelen, bloemig
2 eetlepel saffraanpoeder
2 el platte peterselie
2 el koriander
2 theelepel zwarte peperpoeder
2 tl paprikapoeder
2 tl kurkumapoeder
1 dl Hojiblanca olijfolie van Valderrama
3 à 4 dl water

Werkwijze:

Schil de aardappelen en kook deze in een pan met de saffraanpoeder en zet het apart.
Snijd de ui fijn, plisseer de tomaten, was de peterselie en de koriander en haal er de blaadjes van af. Hak deze fijn.
Doe de Hojiblanca olijfolie van Valderrama in een ruime pan en doe daar alle ingrediënten bij behalve het lamsvlees en het water.
Laat de olie even trekken en doe er het lamsvlees bij.
Draai het vlees zo nu en dan om en giet het water erbij. Laat het vlees op middelmatig vuur gedurende 1,5 uur stoven. Giet er eventueel en beetje bij beetje nog wat water bij als de jus teveel is ingekookt maar let op dat het niet te waterig wordt.
Doe de amandelen in een droge pan en verwarm ze.
Let op dat de amandelen niet verbranden.

Afwerking:

Serveer de stoofschotel in een mooie Tajine met de gekookte aardappels, geweekte pruimen, abrikozen en de gebrande amandelen.
Maak het gerecht af met een paar druppels Hojiblanca.