Jean-Michel Hengge van Restaurant Muller* | Groningen

Kalfshaas met cantharellen

Ingrediënten 4 personen

400 gr kalfshaas in plakken gesneden
400 gr cantharellen
klontje roomboter
Picudo olijfolie (Valderrama)

Werkwijze:

Snijd dunne tranches van de kalfshaas en laat deze in de Picudo olijfolie van Valderrama marineren.
Peper de tranches terwijl ze in de olijfolie liggen en gebruik minimaal zout. Laat anderhalf uur marineren.
Laat de paddenstoelen zachtjes in een klontje boter smoren.
Bak de kalfshaas kort aan een zijde op een hoog vuur.

Afwerking:

Dresseer de gebakken cantharellen op het bord en arrangeer de kalfshaas met de gebakken zijde naar onder, op de paddenstoelen.
Voeg de jus van de kalfshaas bij de jus van de cantharellen en monteer deze vervolgens met de Picudo olijfolie van Valderrama.
Dresseer vervolgens de saus rondom het kalfshaasgerecht.