Moshik Roth van Restaurant `t Brouwerskolkje* | Overveen

Roomijs van pinda, citroenzestes, geconfijt in de suikerstroop

Ingrediënten 4 personen

Anglaise:

1 l room
150 gr suiker
200 gr eidooier
1 vanille stokje
Pindaijs:

1 l melk
2 dl room
400 gr pindapasta
250 gr suiker
200 gr eierdooiers

Werkwijze:

Anglaise:

Klop de verwarmde eidooiers met het merg van de vanille en een deel van de suiker op in de keukenmachine.
Meng daarna de geslagen room met een deel van de suiker door de verwarmde eidooiers.
PAS OP: de temperatuur van het geheel mag niet boven de 75/80 graden komen.

Pindaijs:

Klop de eidooiers op met de suiker (zie bovenstaand recept) en verwarm de melk met de pindapasta.
Klop vervolgens de room, vermeng alle ingrediënten en giet dit in een ijsmachine.
PAS OP: de temperatuur mag niet boven de 75/80 graden komen.

Afwerking:

Plaats onderin het glas de saus Anglaise, met daarop een gel van passievrucht. Droog een brownie en draai deze fijn in de keukenmachine (gelijk Panko). Laat dit ‘browniepoeder’
vervolgens invriezen om in een later stadium het gerecht mee te bestrooien. Voeg diverse bloemtjes van Koppert Cress toe en besprenkel als laatst de Ocal olijfolie van Valderrama over het gerecht.