Onno Kokmeijer van Hotel Okura , restaurant Ciel Bleu** | Amsterdam

Cheese cake met in Valderrama Ocal olijfolie gemarineerde aardbeien, en Lemon curd met Daiquiri van aardbeien

Ingrediënten 4 personen

1 bakje verse aardbeien
geconfijte sinaasappelschil
atsina cress
Valderrama Ocal Olijfolie

Cheese Cake

250 gr roomkaas
50 gr suiker
20 gr eidooier
40 gr eiwit
100 gr half geslagen room
50 gr warme room
1 bl gelatine
1/2 vanille stok

Lemon Curd

200 gr citroensap
150 gr roomboter
5 st eieren
175 gr suiker

Daiquiri

350 gr aardbeiencouli
50 gr Bacardi
50 gr Wodka
50 gr poedersuiker
10 gr citroensap
2 gr Xantana

Werkwijze:

Voor de Lemon Curd doen we alle ingrediënten tezamen in een ruime kookpan en brengen dit geleidelijk aan de kook.
Even 5 seconden laten doorkoken en vervolgens door een fijne zeef gieten.
Bewaren in de koelkast.
Voor de Daiquiri vermengen we alle ingrediënten met elkaar d.m.v. een staafmixer.
Vervolgens bewaren in een kiddefles met toevoeging van 1 gaspatroon.
Voor de Cheese Cake draaien we in de thermoblender de roomkaas met de suiker, eiwit en de eidooier tot
een gladde massa van 65 graden. Dit vervolgens mengen met de warme room waar we de gelatine en de vanille in hebben opgelost en als laatste de halfgeslagen room.

Afwerking:

Verdeel de massa over ringen met een diameter van 5 cm. Marineer de aardbeien met de Valderrama Ocal olijfolie en maak het af met de atsina cress en geconfijte sinaasappelschil.