Olijfolie, ervaar en probeer de smaken

De Top Chefs zijn uitbundig over het verschijnsel van de vijf ‘single’ variëteiten. Iedere variëteit heeft zijn typische smaakkenmerken en kent daardoor ook zijn eigen toepassingen in de keuken.

De smaken worden voor 100% gegenereerd door de variëteit zelf.

Picudo Olijfolie

Picudo van Valderrama Olijfolie

Smaak: Een verfijnde olijvensmaak met een ‘botertje’, een ‘nootje’ en een ‘bittertje’
Toepassingen: Ideaal bij de bereiding van witvis, langoustines en in vissoepen, het afmaken van puree en pasta’s, bijzonder geschikt om vis- en groenten sauzen te monteren. Dé olijfolie variëteit om mayonaises te bereiden
Tip: Meng eens 50% geklaarde boter met 50% Picudo (handwarm) voor een perfecte botersaus over witte asperges of coquilles.

Hojiblanca Olijfolie

Hojiblanca van Valderrama Olijfolie

Smaak: Zachte tonen van rucola, jong groen hout, liguster en tomaat. Ultiem geschikt voor zowel de ‘koude’ als de ‘warme’ keuken.
Eigenschap: Ideaal voor bakken en braden (kan hogere temperaturen verdragen)
Toepassingen: tonijn, vleesbereiding, gevulde tomaatjes, gemengde salades.
Tip: Heerlijk om donker en zuurdesem brood in te dopen.

Arbequina Olijfolie

Arbequina van Valderrama Olijfolie

Smaak: groene appeltjes, limoen, mango, banaan en vers gemaaid gras
Eigenschap: Ideaal voor salades, dressings, risotto, het glaceren van groenten
Toepassingen: Uniek over verse vruchten, zoals gele meloen, ananas en banaan
Tip: Perfect om witbrood in te dopen

Cornicabra Olijfolie

Cornicabra van Valderrama Olijfolie

Smaak: Groen gras, grapefruit, citroen en een pepertje
Eigenschap: Uitermate geschikt voor bakken en braden

Ocal Olijfolie

Ocal Olijfolie van Valderrama

Smaak: De zachtste en meest neutrale van de vijf variëteiten
Toepassingen: Zéér geschikt voor het glaceren van groenten, het afmaken van puree, over de carpaccio en het monteren van sausen in plaats van boter

Smoked Arbequina

Een paar druppels gemengd door ‘Steak Tartare’ of een tartaar van verse vis, genereert een intensere smaakbeleving. Spray een ‘pufje’ over vlees. ‘Smoked Arbequina’ leent zich bij uitstek voor de bereiding van barbecue dressings en mayonaises.

Grand Cru Olijfolie

Grand Cru Olijfolie van Valderrama

Valderrama ontwikkelde op veler verzoek een unieke ‘blend’ met vier van haar variëteiten: Arbequina , Hojiblanca , Picudo en Ocal

Pedro Ximénez sherry azijn van Don Millàn

Pedro Ximénez sherry azijn van Don Millàn een heerlijke zachte sherry azijn